Na Glastonbury en Reading zet ook Schots TRNSMT in op sneltests

878
MELT festival 2019 knuffel hug
Photo: Monique Biermans / Festileaks

Festivaldirecteur Geoff Ellis hoopt ondanks de coronacrisis volgende zomer voor de vierde keer TRNSMT Festival te organiseren. Als pandemie volgend jaar nog niet over is, hoopt hij, net als de organisatoren van Glastonbury en Reading, met sneltests het festival te redden.

NME meldt dat Ellis in gesprek is met een Oost-Europees land om een pilot te organiseren voor 1.000 festivalgangers. Wanneer deze pilot succesvol verloopt, hoopt hij dat de Schotse overheid toestemming geeft voor een vergelijkbaar evenement in Schotland.

In het plan van Ellis worden de bezoekers 24 tot 48 uur voor het evenement getest. De test wordt vervolgens geüpload in een app en afhankelijk van de uitslag wordt het ticket al dan niet geldig verklaard. Daarna wordt er bij de ingang van het festivalterrein ook nog de temperatuur van de bezoekers gemeten. ”Er is geen reden waarom dit niet zou werken,” zegt Ellis. “Wanneer de pilot met 1.000 bezoekers succesvol blijkt, kunnen evenementen uitgebreid worden naar 10.000 of zelfs 50.000 bezoekers.”

Het plan van de TRNSMT-directeur komt in grote lijnen overeen met de eerder opgeworpen ideeën van festivalbazen van Glastonbury en Reading & Leeds Festival. Zij hopen eveneens met sneltests het festivalseizoen van 2021 te redden.

TRNSMT

Ondanks dat TRNSMT pas sinds 2017 deel uitmaakt van de festivalwereld, is het festival in korte tijd uitgegroeid tot het grootste festival van Schotland. Bands als Arctic Monkeys, Radiohead, Kasabian en The Killers waren tijdens voorgaande edities te aanschouwen. Voor aankomende zomer zijn onder meer Liam Gallagher, Foals en Lewis Capaldi aangekondigd.

Ga mee op een onvergetelijke busreis naar twee bucketlist-festivals in Oost-Europa

Festileaks Festivalvakantie 2022

  • Locatie: Glasgow, Schotland
  • Datum: 9-11 juli 2021
  • Tickets: €183,58 Tickets voor 2020 zijn ook in 2021 geldig
  • Meer informatie vind je op de website van TRNSMT
Onderdeel van het Visual & Design team en de nieuwsredactie. Ik luister graag naar Amelie Lens, Architects, Fresku, Sofi Tukker, Editors, Frans Bauer, Wies, The National en nog wat bands. Ik houd van Carnaval.