Rock Werchter mikt op kleinere events in het najaar

Photo: Ben Houdijk (Rock Werchter 2019)

Hoewel Rock Werchter 2021 niet doorgaat, wil de organisatie toch kijken wat er wél mogelijk is deze zomer. Hoe dat er precies uit gaat zien is nog niet duidelijk. Het Belgische festival had vorig jaar ook al een alternatief: de Zomerbar.

Rock Werchter zoals we het kennen schuift een jaar op. Toch wil dat niet zeggen dat er deze zomer niks te doen is op het festivalterrein in Werchter. “Maar dat zal geen Rock Werchter zijn zoals we dat gewend waren. Een soort van overbrugging richting 2022”, zegt festivaldirecteur Herman Schueremans in een interview met robtv. De organisatie is bezig te onderzoeken of kleinere events in augustus of september mogelijk zijn. “Het moet wel een beetje Rock Werchter zijn. Er moet kwaliteit inzitten. We geven onszelf zes weken om te kijken wat we kunnen doen. Hopelijk is dat begin september. Als dat niet zou lukken, dan gaan we proberen iets te doen zoals de Zomerbar. Maar dan groter en het liefst zonder social distancing”, legt Schueremans uit.

Een optie voor deze zomer was om alleen Belgische artiesten te boeken. Maar ook dat heeft nadelen. “Daar hebben we aan gedacht, alleen als je in september een festival doet en er zijn ondertussen ook kleinere evenementen her en der, dan gaan de mensen eigenlijk ieder weekend dezelfde artiesten zien. Dat is niet echt de reputatie van Rock Werchter”, zegt Schueremans. Wat er wel gaat gebeuren en of er iets gaat gebeuren moeten we nog even afwachten. “Het is wachten op het kader van de overheid. Ik neem aan dat er tegen dan wel wat perspectief zal zijn om voor een aantal duizend mensen wat te doen. Als het kan het liefst ook met kamperen, want dat hoort er bij”, sluit Schueremans af.

Rock Werchter 2021

Rock Werchter
Photo: Ben Houdijk (Rock Werchter 2019)

Rock Werchter is het grootste pop-/rockfestival van België. En een absolute must op je Festival Bucketlist. Met bijna 90.000 bezoekers per dag is het tevens een van de grootste festivals van Europa. De formule is simpel: Rock Werchter brengt zo veel mogelijk van de grootste pop- en rockacts ter wereld tezamen tijdens die vier dagen in het Belgische dorpje Werchter.

In 2020 ging het festijn helaas niet door. Wegens de coronacrisis werd Rock Werchter verboden. Onder andere The StrokesPearl Jam en Kendrick Lamar sierden toen de poster. Ook de 2021 editie is helaas afgelast. Op Rock Werchter 2021 zou een deel van de line-up van 2020, zoals Twenty One Pilots en Pixies. Daarnaast zouden we ook nieuwe namen, zoals Gorillaz en Red Hot Chili Peppers terugzien op het Belgische festival.

  • Locatie: Werchter, België
  • Datum: 1-4 juli 2021 (afgelast)
  • Tickets: 243 euro voor een weekend, 110 euro voor een dag
  • Meer informatie vind je terug op de officiële website van het festival.
Rock Werchter Logo

Rock Werchter 2024

Locatie
België
Werchter, België
Datum 4-7 juli 2024
Line-up
Lenny Kravitz
Måneskin
Dua Lipa
Tickets Kopen