Lowlands en Defqon krijgen vergunning latere eindtijd

Lowlands 2019 Sfeer
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

Lowlands mag door een ruimere omgevingsvergunning langer door gaan. Het festival mag op vrijdag- en zaterdag avond door gaan tot 1:00. Defqon.1 mag door deze vergunning drie in plaats van twee dagen duren.

In 2019 heeft de organisatie van Lowlands een verzoek ingediend bij de gemeente Dronten voor een latere eindtijd op vrijdag en zaterdag. De reden hiervoor is dat het de organisatie de kans biedt om grotere hoofdacts als ondermeer The Chemical Brothers en Stormzy te faciliteren. Er is een aantal keer bezwaar gemaakt tegen deze vergunning omdat er gevreesd werd voor geluidsoverlast. Deze week is het verlenen van de omgevingsvergunning toch eindelijk goedgekeurd door de rechtbank Midden-Nederland.

Vergunning latere eindtijd Lowlands

Lowlands 2019 Sfeer
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

Voor een deel van het festivalterrein van Lowlands geldt al een 24-uurs vergunning. Voor de Alpha-tent geldt nu een eindtijd van 11:00. Met deze vergunning mag de eindtijd van dit podium op vrijdag- en zaterdag avond verschoven worden naar 1:00. Dit geeft het festival de kans om grotere hoofdacts te boeken.

Inmiddels heeft Lowlands al een deel van de line-up van 2021 bekend van gemaakt. Lowlands gaat er vanuit dat het festival dit jaar wel onder normale omstandigheden door kan gaan. Onder andere The Chemical Brothers, Liam Gallagher en Stromzy staan op het affiche van het festival. Voor het festival betekent deze omgevingsvergunning dat ze de hoofdacts langer mogen laten doorspelen.

Omgevingsvergunning Defqon.1

Ook is deze vergunning goed nieuws voor Defqon.1. Het festival mag door deze vergunning drie dagen duren in plaats van twee. Het festival vindt door het coronavirus dit jaar helaas niet plaats. In 2022 staat het dancefestival gepland in het laatste weekend van Juni. Q-dance is ervan overtuigd dat de achttiende editie van Defqon.1 in 2022 wel plaats zal vinden. ‘Het is een kwestie van tijd, en hoewel we wat langer moeten volhouden, kunnen we je nu al verzekeren dat Defqon.1 Primal Energy groter, brutaler en krachtiger zal zijn dan ooit.’

Lowlands 2021 From Home

Dit weekend geen Lowlands. Alweer. Dat hakt erin, maar aan ons allen de taak om de vibe van het door ons zo geliefde polderfestival springlevend te houden. Het is dus (toch nog) Lowlands-week op Festileaks. We pakken de hele week uit met tal van specials rondom Lowlands: van een online escape room, via een reeks terugblikken en artiest spotlights tot een verkiezing naar de beste LLine-up ooit. Share the LLove!

Lowlands Logo

Lowlands 2002

Locatie
Nederland
Biddinghuizen, Nederland
Datum 23-25 augustus 2002
Tickets Niet meer beschikbaar.