Lowlands en Defqon krijgen vergunning latere eindtijd

9287
Lowlands 2019 Sfeer
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

Lowlands mag door een ruimere omgevingsvergunning langer door gaan. Het festival mag op vrijdag- en zaterdag avond door gaan tot 1:00. Defqon.1 mag door deze vergunning drie in plaats van twee dagen duren.

In 2019 heeft de organisatie van Lowlands een verzoek ingediend bij de gemeente Dronten voor een latere eindtijd op vrijdag en zaterdag. De reden hiervoor is dat het de organisatie de kans biedt om grotere hoofdacts als ondermeer The Chemical Brothers en Stormzy te faciliteren. Er is een aantal keer bezwaar gemaakt tegen deze vergunning omdat er gevreesd werd voor geluidsoverlast. Deze week is het verlenen van de omgevingsvergunning toch eindelijk goedgekeurd door de rechtbank Midden-Nederland.

Vergunning latere eindtijd Lowlands

Lowlands 2019 Sfeer
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

Voor een deel van het festivalterrein van Lowlands geldt al een 24-uurs vergunning. Voor de Alpha-tent geldt nu een eindtijd van 11:00. Met deze vergunning mag de eindtijd van dit podium op vrijdag- en zaterdag avond verschoven worden naar 1:00. Dit geeft het festival de kans om grotere hoofdacts te boeken.

Inmiddels heeft Lowlands al een deel van de line-up van 2021 bekend van gemaakt. Lowlands gaat er vanuit dat het festival dit jaar wel onder normale omstandigheden door kan gaan. Onder andere The Chemical Brothers, Liam Gallagher en Stromzy staan op het affiche van het festival. Voor het festival betekent deze omgevingsvergunning dat ze de hoofdacts langer mogen laten doorspelen.

Omgevingsvergunning Defqon.1

Ook is deze vergunning goed nieuws voor Defqon.1. Het festival mag door deze vergunning drie dagen duren in plaats van twee. Het festival vindt door het coronavirus dit jaar helaas niet plaats. In 2022 staat het dancefestival gepland in het laatste weekend van Juni. Q-dance is ervan overtuigd dat de achttiende editie van Defqon.1 in 2022 wel plaats zal vinden. ‘Het is een kwestie van tijd, en hoewel we wat langer moeten volhouden, kunnen we je nu al verzekeren dat Defqon.1 Primal Energy groter, brutaler en krachtiger zal zijn dan ooit.’

Lowlands 2021

Lowlands 2019 Sfeer / Alpha
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

Lowlands, zin in. Treffender dan The Opposites zullen we het nooit kunnen formuleren. Ieder jaar wordt het evenemententerrein in Biddinghuizen getransformeerd tot een feestelijk paradijs. Voor 2021 staan onder meer The Opposites, The Chemical Brothers, Liam Gallagher en Lianne La Havas op het programma.

Naast de hoogwaardige muzikale line-up, staat Lowlands ook al ruim een kwart eeuw garant voor een uitgebreid randprogramma. Workshops, comedy, film of wetenschap: niets is te dol. Lowlands is een allemansvriend en daarom een onbetwist hoogtepunt van de festivalzomer.

  • Locatie: Biddinghuizen
  • Datum: 20 t/m 22 augustus
  • Tickets: Uitverkocht
  • Meer informatie vind je op de website van het festival.
Vanaf 2014 ben ik iedere zomer wel op een aantal festivals te vinden. Nog steeds een groot fan van pop-punk. Mijn all-time favoriete band is Green Day, verder vind ik Sum 41, Linkin Park en Muse helemaal geweldig. In mijn vrije tijd ben ik veel bezig het fotograferen van concerten en het verzamelen van platen. :)

Geld verdienen op festivals?

Achter de bar op Zwarte Cross, tickets scannen op Concert at Sea of de kassa bedienen op Down The Rabbit Hole? Schrijf je in via Festileaks en werk komende zomer op de leukste festivals van Nederland!