Lowlands 2019 doet aanvraag voor latere eindtijd

Lowlands podia
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks (Lowlands 2018)

Lowlands 2019 heeft bij de gemeente Dronten een officieel verzoek ingediend voor een latere eindtijd op vrijdag en zaterdag. De inhoud ervan is te lezen in een document op de website van de gemeente.

Als reden noemt Walibi Nederland dat verlenging van de eindtijd de organisatie van Lowlands de kans biedt om grotere hoofdacts te faciliteren. De eindtijd van de eerste twee dagen wordt in het voorstel verschoven naar 01:00.

Lowlands laat in een reactie aan Festileaks weten nog druk bezig te zijn met zowel de vergunningaanvraag als het programma. Voor een gedeelte van het terrein geldt al een 24-uursvergunning.

Of die grotere hoofdacts, waarover de organisatie het heeft in de reden van de aanvraag, daadwerkelijk al geboekt zijn horen we wellicht op 30 januari. Dan presenteert het festival de eerste namen en meteen bijna alle headliners, zo zegt festivaldirecteur Eric van Eerdenburg in gesprek met Festileaks tijdens Eurosonic.

Benieuwd naar de mogelijke hoofdacts? Check het geruchtenoverzicht!

Lowlands 2019

Lowlands 2018 Sfeer
Foto: Kamiel Scholten / Festileaks (Lowlands 2018)

Lowlands 2019 vindt plaats van 16 tot en met 18 augustus op het evenemententerrein Walibi Holland in Biddinghuizen. De organisatie maakt 30 januari de eerste acts bekend, met bijna alle headliners. Afgelopen jaar kon je genieten van onder meer Kendrick Lamar, The War On Drugs, Gorillaz en N.E.R.D..

Twijfel je nog een beetje, zo zonder acts op het affiche? Blik dan eens terug op het festival met onze Spotify-playlist of proef de sfeer door middel van de officiële aftermovie. In ons festivalrapport lees je alles over de ervaring van jouw medebezoekers.

Lowlands Logo

Lowlands 2024

Locatie
Nederland
Biddinghuizen, Nederland
Datum 16-18 augustus 2024
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.