Lowlands gaat uit van editie in augustus met internationaal programma

9034
Lowlands 2019 Sfeer
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

Lowlands gaat er vanuit dat het festival op de reguliere manier (dat is: met volledige capaciteit en zonder afstandsmaatregelen) doorgaat deze zomer. Bente Bollmann van Mojo laat aan Festileaks weten dat er hard aan het programma gewerkt wordt en dat er veel artiesten bevestigen voor Lowlands 2021.

De woordvoerder van Lowlands laat doorschemeren dat het festival een heel stuk onderweg is met de line-up voor komende editie. “Het is fijn om te merken dat acts graag willen spelen. Als het mag gaan ze dolgraag op tour, ook internationale acts. Alleen met Amerikaanse acts ligt het wat ingewikkelder. Zij nemen iets minder snel het risico om een tour te plannen.” Bollmann verklaart dat vooral Amerikaanse acts met een grote productie het nog niet zien zitten om dit jaar door Europa te touren. Grote Amerikaanse headliners hoeven we helaas dus niet te verwachten. “Maar toch staan er zeker ook hele mooie internationale acts op het programma.”

Garantiefonds

Oorspronkelijk lagen er plannen om in februari de line-up bekend te maken. Een vereiste hiervoor was een garantiefonds vanuit de overheid. Ondanks de toezegging daarvoor bleef het vooralsnog stil vanuit Lowlands. Bollmann geeft aan dat dit ligt aan de onduidelijkheid over de invulling van het garantiefonds. “We wachten op de invulling van het garantiefonds. De precieze voorwaarden en eisen voor het garantiefonds worden nog uitgewerkt door de overheid. Wij wachten nog af tot we weten hoe dat er precies uit gaat zien. Dan weten we pas waar we aan toe zijn. Maar er wordt aan gewerkt en we verwachten dat daar op korte termijn duidelijkheid over komt.” Daarna zal Lowlands dus spoedig met nieuws komen over de editie van 2021.

Editie in augustus

Vooralsnog wordt volop ingezet op een Lowlands editie in augustus. Bollmann benadrukt dat uitgegaan wordt van een normale bezoekerscapaciteit en bovendien zonder afstandsmaatregelen. ”Wij zijn van mening dat het op een veilige manier georganiseerd kan worden. Het kan wel zijn dat we dingen moeten gaan doen met testen of veilige bubbels creëren.’’

Vaccinatieplicht?

Demissionair minister De Jonge liet onlangs weten dat heel Nederland begin juli in principe een eerste prik gehad moet kunnen hebben. Voor festivals vanaf augustus betekent dit wellicht goed nieuws. Zodra de druk op de zorg afneemt, ontstaat er langzaam weer ruimte voor evenementen. Ook Bollmann gaat mee in dit enthousiasme, maar nuanceert: “Het kan wel zijn dat de overheid zegt dat je een vaccinatiebewijs of een negatieve sneltest moet hebben. Of een combinatie van die twee. Wij zullen vanuit onszelf in ieder geval niet eisen dat iemand gevaccineerd is.” Ook festivaldirecteur Eric van Eerdenburg bevestigde dit eerder al tegenover NME.

Lowlands 2021

Lowlands 2019 Sfeer / Alpha
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

Lowlands, zin in. Treffender dan The Opposites zullen we het nooit kunnen formuleren. Ieder jaar wordt het evenemententerrein in Biddinghuizen getransformeerd tot een feestelijk paradijs. Voor 2021 staan onder meer The Opposites, The Chemical Brothers, Liam Gallagher en Lianne La Havas op het programma.

Naast de hoogwaardige muzikale line-up, staat Lowlands ook al ruim een kwart eeuw garant voor een uitgebreid randprogramma. Workshops, comedy, film of wetenschap: niets is te dol. Lowlands is een allemansvriend en daarom een onbetwist hoogtepunt van de festivalzomer.

  • Locatie: Biddinghuizen
  • Datum: 20 t/m 22 augustus
  • Tickets: Uitverkocht
  • Meer informatie vind je op de website van het festival.
Student in Amsterdam die het liefst naar festivals in Oost-Europa gaat. Favoriet blijft EXIT. Muzieksmaak varieert van Rammstein tot Dua Lipa en van Dubioza Kolektiv tot New Order.

Geld verdienen op festivals?

Achter de bar op Zwarte Cross, tickets scannen op Concert at Sea of de kassa bedienen op Down The Rabbit Hole? Schrijf je in via Festileaks en werk komende zomer op de leukste festivals van Nederland!