MOJO: “Lowlands 2021 heeft uiterlijk in februari meer duidelijkheid nodig”

1158
Lowlands
Photo: Bart Heemskerk (Lowlands 2018)

De overheid moet uiterlijk in februari duidelijkheid geven of Lowlands 2021 door kan gaan of niet. Dat laat woordvoerder Bente Bollmann van MOJO Concerts weten aan Omroep Flevoland. Dit heeft te maken met de vervolgstappen die de organisatie moet gaan zetten in de voorbereidingen.

Eerder was directeur Eric van Eerdenburg al goedgemutst over aankomende editie. Bollmann sluit zich daar bij aan. Hij zegt dat de organisatie het festival op een veilige manier in een gecontroleerde omgeving kan organiseren. Alleen is het dan wel essentieel dat de overheid snel met duidelijkheid komt over aankomend festivalseizoen. De organisatie is druk bezig met plannen en concepten opstellen. “Maar op een gegeven moment moet je dat ook gaan uitvoeren. En dan ga je dus ook kosten maken”, aldus de woordvoerder. Voordat er met deze praktische organisatie begonnen kan worden, moet er duidelijkheid zijn of het festival kan doorgaan of niet. Volgens Bollmann moet een beslissing hierover niet veel later komen dan in februari.

Een andere mogelijkheid is een zogeheten ‘garantiefonds‘, waar minister Engelshoven van Cultuur, Onderwijs en Wetenschap eerder al naar hintte. Bij onze oosterburen in Duitsland is deze al opgesteld door MOJO. Met zo’n garantiefonds kunnen de voorbereidingen ongestoord verdergaan. Mocht de overheid dan later besluiten de stekker er alsnog uit te trekken, dan worden de kosten die de organisatie heeft gemaakt terug betaald. Ook hier geldt dat daarover snel een beslissing gemaakt moet worden.

Verschillende scenario’s

Bollmann vertelt dat de organisatie kijkt naar verschillende scenario’s. Op welke manieren Lowlands kan plaatsvinden. Wel laat hij weten dat welk scenario het ook wordt, het festival in ieder geval niet kleinerschaliger gaat zijn. Mochten onze gebeden gehoord zijn en Lowlands 2021 gaat door, dan is dat met alle 60.000 bezoekers. Iedereen die vorig jaar een ticket heeft bemachtigd mag dan afreizen Biddinghuizen eind augustus. Bollmann laat ook weten dat Lowlands met 1,5 meter afstand er niet in zit. Het is niet haalbaar om op zo’n grootschalig festival de 1,5 meter te handhaven.

Lowlands 2021

Lowlands 2019 Sfeer / Alpha
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

Lowlands, zin in. Treffender dan The Opposites zullen we het nooit kunnen formuleren. Ieder jaar wordt het evenemententerrein in Biddinghuizen getransformeerd tot een feestelijk paradijs. Voor 2021 staan onder meer The Opposites, The Chemical Brothers, Liam Gallagher en Lianne La Havas op het programma.

Naast de hoogwaardige muzikale line-up, staat Lowlands ook al ruim een kwart eeuw garant voor een uitgebreid randprogramma. Workshops, comedy, film of wetenschap: niets is te dol. Lowlands is een allemansvriend en daarom een onbetwist hoogtepunt van de festivalzomer.

  • Locatie: Biddinghuizen
  • Datum: 20 t/m 22 augustus
  • Tickets: Uitverkocht
  • Meer informatie vind je op de website van het festival.

De drie grote liefdes in mijn leven zijn kaas, film en festivals. Elk jaar te vinden op Lowlands bij de paal links voor en daarnaast verstrooid door het jaar van de partij bij dagfestivals zoals Lente Kabinet en Into The Woods.

Geld verdienen op festivals?

Achter de bar op Zwarte Cross, tickets scannen op Concert at Sea of de kassa bedienen op Down The Rabbit Hole? Schrijf je in via Festileaks en werk komende zomer op de leukste festivals van Nederland!