Advertisement
Rock Am Ring
Tickets
3-5 juni 2022
Duitsland
Duitsland

Rock am Ring en Rock im Park 2021 gecanceld, ook Hurricane & Southside trekken stekker eruit

rock-am-ring

Rock am Ring 2021 en Rock im Park 2021 zijn gecanceld, ook Hurricane & Southside 2021 trekken er de stekker uit. Vanwege de coronapandemie zullen de Duitse sfeervolle festivals in het begin van deze zomer niet door kunnen gaan. Dat maken de organisaties van de festivals bekend via hun socials. De festivals hebben wel meteen de nieuwe data voor 2022 bekendgemaakt.

Vier van de grootste Duitse festivals zullen deze zomer niet plaatsvinden. Het gaat om vier zogenaamde tweelingfestivals. Rock am Ring en Rock im Park vinden altijd dezelfde drie dagen plaats. Ze delen altijd de line up en wisselen de acts af per dag. Hetzelfde geldt voor Hurricane en Southside. Alle vier de festivals gingen afgelopen zomer ook niet door. “We begrijpen dat u erg teleurgesteld bent, maar we zijn genoodzaakt te cancelen vanwege de nog steeds onzekere besmettingssituatie van de coronapandemie. Door het Duitse parlement is vastgesteld dat festivals van deze omvang tot tenminste eind juni niet haalbaar zijn”, laten Rock am Ring en Rock im Park weten. “Het was en is heel duidelijk: de gezondheid van onze gasten, de crew en de artiesten staat altijd voorop”, valt in de statements van de vier festivals te lezen.

De edities in 2022

Om het leed iets te verzachten hebben de festivals wel meteen de nieuwe data voor 2022 bekendgemaakt. Voor Rock am Ring en Rock im Park is dat 3-5 juni 2022. De nieuwe data voor Hurricane en Southside zijn 17-19 juni 2022. De reeds gekochte tickets voor de 2020- of 2021-editie blijven ook geldig in 2022. Dat geldt voor alle vier de festivals. Voor de festivals Rock am Ring en Rock im Park is het mogelijk om je geld terug te vragen als je in 2022 niet kan of wil gaan. Southside en Hurricane hanteren een ander beleid. Alleen als je écht niet kan is het mogelijk één van de festivals een mail te sturen om het geld terug te vragen. Over de line up van 2022 hebben de festivals nog niks bekend gemaakt.

Rock am Ring 2022

Foto: Natasja Blouw/Festileaks

Rock am Ring is een van de grootste rockfestivals van Duitsland. Deze zomer zouden onder meer System of a Down en Green Day te zien zijn op het festival. Door de coronarisis kunnen deze optredens niet meer doorgaan. Voor volgend jaar zijn de eerste namen nog niet bekend.

Locatie: Nürburgring en Zeppelinfeld, Duitsland
Datum: 3 t/m 5 juni 2022
Tickets: kunnen worden verlengd, een weekendticket kost €209
Meer informatie vind je terug op de officiële website van het festival.

Hurricane en Southside 202217-19 juni 2022

Foo Fighters - Hurricane 2019
Photo: Alejandra Broersma / Festileaks

Hurricane en Southside zijn Duitse zusterfestivals. Dit betekent dat ze elk jaar dezelfde line-up hebben. De evenementen hebben jaar op jaar erg grote namen op de poster staan, dus je hoeft je niet te vervelen. In 2021 stonden onder meer The Killers, Kings of Leon en Martin Garrix op het programma. Voor het tweede jaar op rij moet het festival cancelen door de aanhoudende coronacrisis.

  • Locatie: Scheeßel en Neuhausen ob Eck, Duitsland
  • Datum: 17-19 juni 2022
  • Tickets van 2020 en 2021 blijven geldig
  • Meer informatie vind je op de websites van Hurricane en Southside
Rock Am Ring Logo

Rock Am Ring 2022

Locatie
Duitsland
Duitsland
Datum 3-5 juni 2022
Line-up
Volbeat
Muse
Green Day
Volbeat, Muse, Green Day +69 meer
Tickets Kopen