Rock am Ring en andere Duitse festivals verboden tot 1 september

Photo: RIVM

Na Denemarken en België volgt ook Duitsland. Alle grote evenementen in het land worden tot en met 31 augustus verboden. Dat maakte de overheid deze week bekend. Hierdoor worden onder meer Rock am Ring, Rock im Park en Wacken Open Air afgelast.

Een dag na de beslissing van de Belgische overheid over de Belgische festivals, valt ook het doek voor de Duitse festivals. In Duitsland zijn alle grote evenementen tot 1 september verboden. Hiermee volgt Duitsland niet alleen België, maar ook Denemarken, die eerder al besloten de grote evenementen tot en met 31 augustus te verbieden. De festivals vormen een te groot risico voor de verspreiding van het coronavirus. Door de nieuwe maatregelen zijn onder meer Rock am Ring, Rock im Park, Wacken Open Air, Melt Festival en Hurricane Festival afgelast. Lollapalooza Berlin, wat op 5 en 6 september valt, gaat vooralsnog door.

Rock am Ring en Rock im Park maakten meteen de nieuwe datum bekend. De festivals vinden in 2021 van 11 tot en met 13 juni plaats.

Corona en festivals

De coronacrisis heeft ook dit jaar aanhoudende consequenties voor festivals wereldwijd. Hoewel sommige festivals een tweede jaar op rij moeten annuleren, bieden experimentele proefevenementen en nationale vaccinatieprogramma’s tegelijkertijd groeiende hoop op de terugkeer van festivals.

Omdat het met het naderende festivalseizoen onduidelijk is hoe de situatie zich de komende maanden ontwikkelt, blijf je via onze speciale pagina op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom het coronavirus en festivals. Je vindt er het laatste nieuws, statements van festivals en een duiding van cruciale momenten de komende tijd.