Coronavirus: Gaat Sziget 2021 door?

4404
Foto: Sandor Csudai

Sziget 2021 gaat deze zomer helaas niet door. Dat heeft de organisatie achter het Hongaarse festival in mei bekend gemaakt.

Deze pagina is voor het laatst geüpdatet op 15 juni 2021 om 13:00 uur.

“Gezien alle onzekerheden met betrekking tot reizen, accommodatie, horeca en de binnenlandse en internationale rol van coronapaspoorten, zijn we tot het besluit gekomen om ons vanaf nu voor te bereiden op Sziget 2022.” zegt Tamás Kádár, CEO van Sziget.

Het festival wordt meteen verplaats naar volgend jaar augustus. Een exacte datum is er nog niet.

Statement Sziget

Lees ook:

Corona en festivals

De coronacrisis heeft ook dit jaar aanhoudende consequenties voor festivals wereldwijd. Hoewel sommige festivals een tweede jaar op rij moeten annuleren, bieden experimentele proefevenementen en nationale vaccinatieprogramma’s tegelijkertijd groeiende hoop op de terugkeer van festivals.

Omdat het met het naderende festivalseizoen onduidelijk is hoe de situatie zich de komende maanden ontwikkelt, blijf je via onze speciale pagina op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom het coronavirus en festivals. Je vindt er het laatste nieuws, statements van festivals en een duiding van cruciale momenten de komende tijd.

Ga mee op een onvergetelijke busreis naar twee bucketlist-festivals in Oost-Europa

Festileaks Festivalvakantie 2022

Sziget 2021

sziget
Photo: Rock Star Photographers

Sziget is één van de grootste festivals in Europa en vindt volgend jaar voor de 28ste keer plaats. Het festival trekt een publiek uit heel Europa en draait niet enkel om muzikale toppers. Sziget voelt aan als één groot pretpark, maar dan zonder achtbanen en met een circus, bordspellen en Koreaanse acrobatiek.

Vorig jaar zouden onder meer The Strokes, Kings of Leon, Calvin Harris en Dua Lipa een optreden geven. Mogen we enkele van deze namen ook dit jaar bewonderen op het Sziget-affiche?

  • Locatie: Óbudai-eiland, Boedapest, Hongarije
  • Datum: AFGELAST
  • Tickets: Blijven geldig voor volgende editie
  • Meer informatie vind je terug op de officiële website van het festival.

Student in Amsterdam die het liefst naar festivals in Oost-Europa gaat. Favoriet blijft EXIT. Muzieksmaak varieert van Rammstein tot Dua Lipa en van Dubioza Kolektiv tot New Order.