Einde harde lockdown, grote evenementen als Lowlands 2021 mogelijk

Lowlands 2019 Sfeer
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

Het einde van de lockdown is een feit, aldus demissionair premier Rutte. Dat betekent volgens demissionair minister De Jonge dat evenementen als Lowlands 2021 vanaf 30 juni weer mogelijk zijn.

Volgens Rutte komen alle prognoses op dit moment uit. Daarom wordt er eerder dan verwacht versoepeld. Vanaf 30 juni zijn er daardoor weer evenementen mogelijk waarbij de 1,5 meter afstand kan worden losgelaten. Al eerder, op 5 juni, wordt er ook al versoepeld en mogen bijvoorbeeld musea en bioscopen weer open.

Met toegangstesten zijn grote evenementen, zoals Lowlands, weer mogelijk vanaf eind juni, zo geeft demissionair minister De Jonge aan. Mensen die volledig gevaccineerd zijn hoeven zich niet te laten testen. Wel houdt De Jonge een slag om de arm: als de cijfers zich niet goed ontwikkelen, gaan de versoepelingen mogelijk niet door. Ook mag het festival slechts 75% van de capaciteit naar binnen laten.

Wanneer je een kaartje koopt voor deze grote evenementen, kun je een testafspraak maken. Met de CoronaMelder-app maak je vervolgens een toegangsbewijs aan. Of de vervroegde versoepelingen doorgaan bepaalt het demissionair kabinet op 22 juni.

Voor Lowlands zijn de uitspraken van Hugo de Jonge zeer goed nieuws. Het festival kondigde eerder Liam Gallagher, Stormzy en Lianne La Havas al aan. Deze week kwamen daar onder andere Sam Fender en Bring Me The Horizon nog bij.

Lowlands 2021 From Home

Dit weekend geen Lowlands. Alweer. Dat hakt erin, maar aan ons allen de taak om de vibe van het door ons zo geliefde polderfestival springlevend te houden. Het is dus (toch nog) Lowlands-week op Festileaks. We pakken de hele week uit met tal van specials rondom Lowlands: van een online escape room, via een reeks terugblikken en artiest spotlights tot een verkiezing naar de beste LLine-up ooit. Share the LLove!

Lowlands Logo

Lowlands 2023

Locatie
Nederland
Biddinghuizen, Nederland
Datum 18-20 augustus 2023
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Kopen