Einde harde lockdown, grote evenementen als Lowlands 2021 mogelijk

5569
Lowlands 2019 Sfeer
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

Het einde van de lockdown is een feit, aldus demissionair premier Rutte. Dat betekent volgens demissionair minister De Jonge dat evenementen als Lowlands 2021 vanaf 30 juni weer mogelijk zijn.

Volgens Rutte komen alle prognoses op dit moment uit. Daarom wordt er eerder dan verwacht versoepeld. Vanaf 30 juni zijn er daardoor weer evenementen mogelijk waarbij de 1,5 meter afstand kan worden losgelaten. Al eerder, op 5 juni, wordt er ook al versoepeld en mogen bijvoorbeeld musea en bioscopen weer open.

Met toegangstesten zijn grote evenementen, zoals Lowlands, weer mogelijk vanaf eind juni, zo geeft demissionair minister De Jonge aan. Mensen die volledig gevaccineerd zijn hoeven zich niet te laten testen. Wel houdt De Jonge een slag om de arm: als de cijfers zich niet goed ontwikkelen, gaan de versoepelingen mogelijk niet door. Ook mag het festival slechts 75% van de capaciteit naar binnen laten.

Wanneer je een kaartje koopt voor deze grote evenementen, kun je een testafspraak maken. Met de CoronaMelder-app maak je vervolgens een toegangsbewijs aan. Of de vervroegde versoepelingen doorgaan bepaalt het demissionair kabinet op 22 juni.

Voor Lowlands zijn de uitspraken van Hugo de Jonge zeer goed nieuws. Het festival kondigde eerder Liam Gallagher, Stormzy en Lianne La Havas al aan. Deze week kwamen daar onder andere Sam Fender en Bring Me The Horizon nog bij.

Lowlands 2021

Lowlands 2019 Sfeer / Alpha
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

Lowlands, zin in. Treffender dan The Opposites zullen we het nooit kunnen formuleren. Ieder jaar wordt het evenemententerrein in Biddinghuizen getransformeerd tot een feestelijk paradijs. Voor 2021 staan onder meer The Opposites, The Chemical Brothers, Liam Gallagher en Lianne La Havas op het programma.

Naast de hoogwaardige muzikale line-up, staat Lowlands ook al ruim een kwart eeuw garant voor een uitgebreid randprogramma. Workshops, comedy, film of wetenschap: niets is te dol. Lowlands is een allemansvriend en daarom een onbetwist hoogtepunt van de festivalzomer.

  • Locatie: Biddinghuizen
  • Datum: 20 t/m 22 augustus
  • Tickets: Uitverkocht
  • Meer informatie vind je op de website van het festival.
Stervende, door de festivalloze zomer. Is het al 2021?

Geld verdienen op festivals?

Achter de bar op Zwarte Cross, tickets scannen op Concert at Sea of de kassa bedienen op Down The Rabbit Hole? Schrijf je in via Festileaks en werk komende zomer op de leukste festivals van Nederland!