Gerucht: twee weekenden Primavera Sound in 2022

193
Photo: Joris Bakker / Festileaks

Leuk nieuws vanuit Spanje! Er bestaat een kans dat Primavera Sound in Barcelona volgend jaar twee weekenden kan gaan duren. Het festival zou dan van 2 t/m 5 en 9 t/m 12 juni plaatsvinden.

Twee weekenden Primavera Sound? Yep. Dat is te lezen op de internationale nieuwssite Reuters. De nieuwssite zegt twee bronnen met kennis van het festival te hebben. De lengte van het festival wordt hierdoor verdubbeld, wat zorgt voor zo’n 400 optredens in totaal.

Mocht dit gerucht kloppen, dan volgt Primavera Sound festivals als Coachella en Tomorrowland op. Deze twee festivals worden al langere tijd twee weekenden per jaar georganiseerd. Zij doen dat met een identieke line-up in beide weekenden, het lijkt erop dat Primavera daarentegen kijkt naar een verschillende poster per weekend.

Eén van de bronnen zegt dat de organisatie van Primavera Sound nog niet heeft besloten of het dubbele weekend ook na 2022 zal gaan plaatsvinden. Het festival wil zelf nog niets zeggen over het gerucht. Op 2 juni weten we meer, dan wordt de line-up voor Primavera Sound 2022 bekend gemaakt.

Primavera Sound 2022

Photo: Joris Bakker / Festileaks

Primavera Sound is een grootschalig muziekfestival in Barcelona. Elk jaar zet de organisatie een kneiter van een line-up neer. Het festival sleepte in 2019 de Festival Award voor Beste Line-up terecht binnen. Door het cornavirus kan het festival 2020 en 2021 niet meer doorgaan. Dit jaar zouden onder andere The Strokes, Tame Impala, Gorillaz en Jamie XX op de planken staan van het Spaanse festival. Of ze in 2022 ook op het affiche staan weten we 2 juni. Dan wordt de line-up van 2022 bekend gemaakt.

  • Locatie: Barcelona, Spanje
  • Datum: nog niet bekend
  • Tickets: Kaarten kosten normaal € 165,-. Kaarten gekocht voor de editie van 2021 blijven geldig voor 2022.
  • Meer informatie vind je terug op de officiële website van het festival
Onderdeel van het Visual & Design team en de nieuwsredactie. Ik luister graag naar Amelie Lens, Architects, Fresku, Sofi Tukker, Editors, Frans Bauer, Wies, The National en nog wat bands. Ik houd van Carnaval.