Coachella in 2021 voor de derde keer op rij afgelast

Courtesy of Coachella – Jose Negrete @ Coachella 2017

Het Amerikaanse festival Coachella gaat ook in 2021 niet door. Het is de derde keer op rij dat het festival het hoofd moet buigen voor het coronavirus. Vorig jaar gingen twee edities niet door als gevolg van de pandemie.

In april 2020 werd Coachella voor het eerst gecanceld. Het Amerikaanse festival bleef positief en verplaatste naar oktober. In oktober was het virus, dat de wereld al een jaar in zijn greep houdt, nog niet weg. Coachella 2020 werd toen definitief afgelast. Daardoor werd de editie van 2021 de eerstvolgende editie van het, maar die gaat ook niet door.

Mogelijk wordt Coachella 2021 verschoven naar een later moment. Rolling Stone maakte afgelopen oktober al melding van die mogelijkheid. Volgens het tijdschrift is een verplaatsing naar de herfst opnieuw een optie voor het Amerikaanse festival.

Coachella 2021

Coachella
Courtesy of Coachella – Roger Ho @ Coachella 2017

Coachella is een van de meest populaire festivals van de wereld. Het festival is vrijwel altijd uitverkocht. Afgelopen voorjaar stonden onder meer Janelle Monáe, Billie Eilish en The 1975 op het affiche. Voor dit jaar stonden Travis Scott, Frank OceanLana Del Rey en Rage Against The Machine op de planning. Het coronavirus gooide echter roet in het eten, waardoor het festival tweemaal werd geannuleerd.

  • Locatie: Indio, Californië, Verenigde Staten
  • Data: editie in april afgelast, mogelijk later in 2021
  • Tickets: Niet bekend
  • Voor meer informatie bezoek je de website van het festival.
Coachella Logo

Coachella 2024

Locatie
Verenigde Staten
Indio, Verenigde Staten
Datum 12-21 april 2024
Line-up
Tyler, the Creator
No Doubt
Doja Cat
Tickets Kopen