Nick Cave & The Bad Seeds kondigt festivaltour voor 2022 aan

Photo: Steve Parke

Nick Cave & The Bad Seeds gaat in 2022 op een uitgebreide Europese festivaltournee. De band doet onder meer Pohoda Festival, INMusic, Øya Festival en Way Out West Festival aan. Dat maakt Nick Cave en zijn band een grote kanshebbers voor Nederlandse en Belgische festivals in 2022.

Het was even balen voor de fans van Nick Cave toen hij eind vorig jaar zijn show in de Ziggo Dome annuleerde. Gelukkig blijft Nick Cave nooit lang stilzitten. Waar hij eerder dit jaar nog een nieuw album uitbracht met bandlid Warren Ellis, komt hij nu met een nieuwe tour door Europa. De band staat tussen half juni en half augustus op diverse Europese festivals. Het blijft niet alleen bij festivals: onder andere de Waldbühne in Berlijn komt ook aan de beurt.

Een Nederlandse of Belgische datum zit er helaas nog niet tussen, maar de band sluit haar aankondiging af met ‘More shows to be announced soon’. Wat is niet is, kan nog komen toch?

https://www.instagram.com/p/CPAWfNLLoe_/

Festivals in de Benelux

Voor sommige acts is het makkelijk in te schatten op welke festivals in de Benelux ze zullen spelen. Voor Nick Cave & The Bad Seeds is dat niet het geval. De geplande tournee bestrijkt een groot deel van de festivalzomer,, waardoor de band in principe op diverse festivals zijn opwachting kan maken. Keren de heren terug naar Rock Werchter en Down The Rabbit Hole, zoals in 2018? Of belanden ze volgend jaar wellicht op Best Kept Secret, Pinkpop, Lowlands of Pukkelpop? Ook een zaalshow in de Ziggo Dome is natuurlijk een reële optie.

Dat de band van Nick Cave een graag geziene festivalgast is, werd nog maar eens duidelijk in de uitslag van de Festivalacts top 100 Aller Tijden. Daar eindigde Nick Cave & The Bad Seeds op de tiende plaats!

Nick Cave & The Bad Seeds

In 1983 richt de Australische zanger en pianist Nick Cave samen met Mick Harvey en Blixa Bargeld de band Nick Cave & The Bad Seeds op. Door de jaren heen wijzigt de bezetting van de band geregeld, waarbij Nick Cave steeds als stabiele factor overblijft. Inmiddels heeft de band al 17 studioalbums uitgebracht. Het meest recente album Ghosteen uit 2019 werd lovend ontvangen door fans en critici. In 2021 zou de band te zien zijn in Nederland. Door het coronavirus gaat het optreden niet meer door. In 2022 keert Nick Cave met zijn band terug naar Europa.