Rock Werchter 2018, dag #4 met David Byrne, aanhoudende hitte en een overweldigende Nick Cave

Rock Werchter veld planten
Photo: Louise Vos / Festileaks

Aan al het moois komt een einde, en zo ook aan Rock Werchter 2018. Maar de laatste dag ging niet stilletjes voorbij. Zo gaf David Byrne een zinderend optreden, overleefde een gitaar de gig van Post Malone niet en stootte Nick Cave Arctic Monkeys van de troon. Lees hier alle bijzondere momenten van dag 4 terug. 

David Byrne is burning down The Barn

David Byrne had op Down The Rabbit Hole al laten zien wat voor toffe act hij in huis had, maar hij doet het op Rock Werchter nog even dunnetjes over. Met een energieke show speelt hij The Barn helemaal plat. Hij en zijn ‘mobiele band’ weten de energie hoog te houden en laat iedereen meezingen met Talking Hitjes. De show van Byrne wordt daardoor door velen geroemd en geprezen.

https://twitter.com/MichelBleeker/status/1016009516415180800

Aanhoudende warmte zorgt voor ultiem festivalgevoel

Hoewel er weinig muziek vanaf komt heeft de zon misschien wel de succesvolste show van Rock Werchter gegeven. Van ochtendgloren tot avondschemer gaf ze een zinderende show waar niemand onderuit kon. Ook vandaag was er weer geen vuiltje aan de lucht en was de temperatuur bijna tropisch. Dit zorgde er voor dat de nodige festivalgangers bij de EHBO zaten met uitdrogingsverschijnselen of een verbrande huid. Gelukkig zijn er geen ernstige slachtoffers gevallen en zorgde de zon vooral voor een goede sfeer.

 

Grote drukte bij energieke show van Post Malone

Om twee uur liep de temperatuur in The Barn nog hoger op dan die al was. Door de drukte en daardoor stijgende hitte sloot de organisatie het podium zelfs af tijdens de show van de Amerikaanse zanger Post Malone. De zanger stond zelf ook heftig te zweten maar nam desondanks geen gas terug. Met de Belgische driekleur op zijn broek ging Malone tot het gaatje. Tijdens het nummer Rockstar kwam de eigen rockstar in hem naar boven toen hij een gitaar kapot sloeg op het podium.

Sigrid weet te imponeren ondanks pechdag

Voor de Noorse zangeres Sigrid en haar band begon de dag minder stralend. Nadat hun gear niet was aangekomen was de groep gedwongen op korte termijn spullen te lenen. Echter was dit nog niet het einde van de problemen, want tijdens de set viel de microfoon ook nog eens uit. De Noorse liet zich hierdoor echter niet van de wijs brengen en hield zich goed staande. Ze slaagde er ondanks de tegenslagen in een strakke set neer te zetten en de nodige hartjes voor zich te winnen.

https://twitter.com/Maghetweeten/status/1015948777616748544

 

Nick Cave overstijgt de Arctic Monkeys

De show van Nick Cave was misschien wel de grootste verrassing van de dag. Hoewel veel mensen op de Arctic Monkeys stonden te wachten werd al gauw duidelijk dat hier de echte headliner van dag vier stond te spelen. De energie en de interactie met het publiek die Nick Cave in zijn show stopte wist de massa echt te grijpen en legde de lat meters hoog. Door deze daverende show hadden Alex Turner en trawanten het moeilijk om nog een duidelijke stempel op het weekend te drukken. Ze zetten een goede show neer, maar konden Cave en Byrne niet overtreffen.

Rock Werchter Cave
Photo: Rock Werchter press shot

Rock Werchter 2018

In 2018 vindt alweer de 44e editie van Rock Werchter plaats en wel van 5 tot en met 8 juli los. Headliners voor de huidige editie zijn Pearl JamJack WhiteGorillazThe KillersFranz Ferdinand en Nick Cave & the Bad Seeds. Tickets voor het gehele weekend, de zaterdag en de zondag zijn inmiddels uitverkocht.

Blijf je thuis maar wil je toch meegenieten van al het moois dat Rock Werchter te bieden heeft? Luister dan naar onze playlist met alle acts die dit jaar op het affiche staan!

 

Rock Werchter Logo

Rock Werchter 2024

Locatie
België
Werchter, België
Datum 4-7 juli 2024
Line-up
Lenny Kravitz
Måneskin
Dua Lipa
Tickets Kopen