DTRH 2018, dag #3: een intieme Nick Cave, hitkanonnen en flessenpost

Down The Rabbit Hole 2018
Foto: Debbie Spaan / Festileaks

Het zit er nu echt op: Down The Rabbit Hole 2018 is afgelopen. Nick Cave & The Bad Seeds sloten gisteravond de Hotot voor de allerlaatste keer af. Dit zijn alle hoogtepunten van de DTRH-zondag.

Op vrijdag was het onder andere Queens Of The Stone Age dat de boel op zijn kop zette, terwijl het op zaterdag de beurt was aan Anderson .Paak en David Byrne. Op zondag gaven onder andere Franz Ferdinand, Nick Cave & The Bad Seeds en Nils Frahm acte de présence. Maar wat waren nou de echte festivalkneiters die ons in vuur en vlam zetten?

De intimiteit van Nick Cave

Foto: René Oonk / Muzine

Vooraf waren de verwachtingen hooggespannen. Meerdere artiesten, onder wie Triggerfinger’s Mario Goossens en Kensington’s Eloi Youssef, vertelden Festileaks al dat we deze man in de gaten moesten houden. Nick Cave zit al jaren in het vak en nam dus een hoop podiumervaring mee naar Down The Rabbit Hole. Maar dat betekende allerminst dat zijn show een routineklusje was: hij kwam, zag en overwon. Zijn muziek vond zijn weg naar je hart, terwijl zijn blik recht door je ziel keek.

Hitkanon Portugal. The Man

Foto: Thijs Jacobs / Festileaks

Voor wie nog dacht dat een optreden van Portugal. The Man alleen interessant is tijdens radiohit ‘Feel It Still’, moet de set een aangename verrassing zijn geweest. Zonder blikken of blozen werd eigen werk namelijk afgewisseld met covers van ‘Another Brick In The Wall’ en snippets van Rolling Stones-klassiekers. Opeens leek de Teddy Wilder wel érg klein.

Secret set van De Jeugd Van Tegenwoordig

Natuurlijk nam de Jeugd Van Tegenwoordig als special guest een prominente plek in op Down The Rabbit Hole 2018. Zelfs een gebroken been van Willie Wartaal mocht het feest niet in de weg staan. Gisteravond gaven ze een secret set: een afscheidscadeautje. Hoe dat ging? See for yourself.

Het hossen bij Franz Ferdinand

#dtrh #dtrh18 #downtherabbithole #franzferdinand #awesome

Een bericht gedeeld door Sander van der Horn (@svdhorn) op


Samen met Queens Of The Stone Age was Franz Ferdinand misschien wel een van de enige authentieke rockbands op Down The Rabbit Hole 2018. Hier geen zweverige synthesizers of dansbare beats, maar old school gitaarriffs. Het publiek maalde er niet om. Misschien was het maar goed dat de nieuwe Hotot geen dak had: dat was er zonder twijfel afgevlogen.

Waardevolle flessenpost

Foto: Jos Festileaks / Festileaks

Heb jij ooit een brief in een fles gestopt, om die vervolgens in zee te gooien en te hopen dat iemand uit een ver land je krabbels ontvangt? Je hebt er ongetwijfeld wel eens over nagedacht. De organisatie van Down The Rabbit Hole in ieder geval wel. In het meer dobberden namelijk niet alleen puffende festivalgangers op opblaasbananen, maar ook gratis kaarten voor de editie van 2019.

W.. W.. Wapperman (x2)

Waar hij ook komt, het feest is aan. Hij is de man die alles kan. Hij is Wapperman! Het hele weekend lang zorgt Wapperman voor een uitbundige sfeer voor de nachtbrakers die niet voor vier uur hun tent opzoeken. Op zondagnacht sloot hij in stijl af. Hij had zelfs zijn broertje meegenomen, met luid gebrul, gelal en gejuich van het publiek ten gevolge. Zonder twijfel headliner nummer vier.

Down The Rabbit Hole 2018

Foto: Kamiel Scholten

Van 29 juni tot en met 1 juli vond de vijfde editie van Down The Rabbit Hole plaats. Met onder meer Queens Of The Stone Age, Nick CaveAnderson. Paak & The Free Nationals en MGMT werd deze jubileumeditie er eentje voor in de boeken. Het festival blonk eerder uit door de uitstekende sfeer en de unieke locatie in Beuningen, wat wel uit het festivalrapport van 2017 blijkt. Hierin werd het festival namelijk uitgeroepen tot het leukste festival vanwege de sfeer en aankleding. Gaat Down The Rabbit Hole dat dit jaar evenaren?

 

Down The Rabbit Hole Logo

Down The Rabbit Hole 2018

Locatie
Nederland
Beuningen, Nederland
Datum 29 juni - 1 juli 2018
Tickets Niet meer beschikbaar.