Oostenrijkse festivals vanaf 1 juli toegestaan zonder social distancing

Photo: Kamiel Scholten (Down The Rabbit Hole 2015)

Het Oostenrijkse festivalseizoen kan vanaf 1 juli losbarsten. Festivals zijn dan weer toegestaan zonder dat bezoekers moeten denken aan social distancing. De volledige capaciteit mag benut worden en mondmaskers zijn niet nodig.

Met het vervallen van de maatregelen zoals anderhalve meter afstand houden en mondmaskers dragen, kunnen veel festivals in Oostenrijk plaatsvinden. Bezoekers moeten echter wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo moet de festivalganger gevaccineerd zijn, een negatieve test kunnen laten zien of aantonen van COVID-19 hersteld te zijn.

Tegenover IQ geeft promoter Zsifkovits aan dat FM4 Frequency Festival plaats kan vinden. Het festival staat gepland in augustus en biedt een podium aan onder andere Martin Garrix. Ook acts als Die Antwoord, Sum 41 en Chase & Status staan op het Oostenrijkse festival.

Ook in Nederland lijken later dit jaar festivals mogelijk te zijn. Vanaf 30 juni zijn er weer evenementen mogelijk, mochten de cijfers zich op deze wijze blijven ontwikkelen, zo werd eerder bekendgemaakt. Dit betekent dat festivals als Lowlands en Down The Rabbit Hole ook door kunnen gaan. Op 22 juni wordt beslist of de versoepelingen in Nederland doorgaan.

FM4 Frequency Festival

FM4 Frequency Festival is een festival in Oostenrijk. Het wordt gepromoot door één van de nationale radiostations in Oostenrijk. Het festival bestaat deze zomer precies 20 jaar. FM4 Frequency programmeert vooral Indie, Pop en Alternatieve muziek. In de afgelopen jaren waren onder andere Gorillaz, Ed Sheeran en Mumford and Sons te zien op het festival.

  • Locatie: St. Pölten, Oostenrijk
  • Data: 19-21 augustus 2021
  • Tickets: verkrijgbaar vanaf €190,00
  • Voor meer informatie bezoek je de officiële festivalwebsite.