Rock Werchter 2022 presenteert Twenty One Pilots en Faith No More

Rock Werchter
Photo: Ben Houdijk (Rock Werchter 2019)

Bam! Weer twee nieuwe namen voor Rock Werchter 2022. Zo maakt de organisatie Twenty One Pilots en Faith No More bekend. Beide bands zullen op zaterdag 2 juli te zien zijn.

Rock Werchter 2022 komt met Twenty One Pilots en Faith No More. Twee dagen nadat Metallica werd bekendgemaakt is het nu de beurt aan deze artiesten. Zo zijn de eerste drie headliners van het Belgische festival een feit. Wil je weten wat de geruchten zijn voor Rock Werchter 2022? Kijk dan even op ons Festival Forum, waar alle kanshebbers de revue passeren.

De kaartenverkoop start woensdag 23 juni om 10:00. Als je al een ticket had voor Rock Werchter 2021 dan wordt je ticket automatisch omgezet naar 2022. Daarnaast is het nog steeds mogelijk om krediet aan te vragen.

Twenty One Pilots

Twenty One Pilots / Lowlands
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

In 2009 wordt de alternatieve rockband Twenty One Pilots opgericht, toen nog met inmiddels voormalige bandleden Nick Thomas en Chris Salih. Nadat de band flink in populariteit steeg in 2011, reizen Tyler Joseph en Josh Dun samen de wereld over. Met het uitbrengen van het vierde album, Blurryface (2015), braken de Amerikanen definitief door. Hitlijsten over de hele wereld worden gedomineerd door nummers als ‘Stressed Out’ en ‘Ride’. Niet veel later verscheen ook de single ‘Heathens’, als soundtrack voor de film Suicide Sqaud. Ook verscheen op 5 oktober 2018 het vijfde album Trench, dat met een uitgebreide tour door Amerika en Europa gepaard gaat. In 2022 zullen ze een optreden verzorgen op onder andere Rock Werchter en Pinkpop.

Rock Werchter 2022

Rock Werchter
Photo: Ben Houdijk (Rock Werchter 2019)

Rock Werchter is het grootste pop-/rockfestival van België. En een absolute must op je Festival Bucketlist. Met bijna 90.000 bezoekers per dag is het tevens een van de grootste festivals van Europa. De formule is simpel: Rock Werchter brengt zo veel mogelijk van de grootste pop- en rockacts ter wereld tezamen tijdens die vier dagen in het Belgische dorpje Werchter. 

In 2020 en 2021 ging het festijn helaas niet door. Wegens de coronacrisis werd Rock Werchter verboden. Onder andere Twenty One Pilots, PixiesGorlillazRed Hot Chili Peppers en Pearl Jam waren te vinden op het affiche. Voor 2022 zijn Pearl Jam en Metallica aangekondigd. 

  • Locatie: Werchter, België.
  • Datum: 30 juni tot 3 juli 2022.
  • Tickets: 243 euro voor een weekend, 110 euro voor een dag.
  • Meer informatie vind je terug op de officiële website van het festival.

Rock Werchter Logo

Rock Werchter 2022

Locatie
België
Werchter, België
Datum 30 juni - 3 juli 2022
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.