Rock Werchter 2021 presenteert Gorillaz, Twenty One Pilots en meer

395
Gorillaz - Lowlands 2018
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks (Lowlands 2018)

Rock Werchter laat voor het eerst van zich horen over de editie van 2021. Met onder meer Gorillaz en Twenty One Pilots zijn de eerste namen voor het Belgische festival een feit.

Dit laat de organisatie van het Belgische festival zojuist via de website weten. Onder de namen zijn veel artiesten wie eigenlijk al op Rock Werchter 2020 zouden staan. Onder meer Twenty One Pilots en Pixies zullen volgend jaar alsnog op het festival te zien zijn. Daarnaast zijn er een hoop nieuwe namen aan het affiche toegevoegd. Gorillaz, alt-J en meer zijn gloednieuw op de line-up. Benieuwd naar alle namen? Wij hebben alles voor je op een rijtje gezet.

 • Twenty One Pilots
 • Pixies
 • The Lumineers
 • Thom Yorke Tomorrow’s Modern Boxes
 • Rag’n’Bone Man
 • The Streets
 • Cigarettes After Sex
 • Miles Kane
 • Fontaines D.C.
 • GoGo Penguin
 • Cavetown
 • Big Thief
 • Girl In Red
 • Black Pumas
 • Gorillaz
 • alt-J
 • Jamie xx
 • Royal Blood
 • Nothing But Thieves
 • Boy Pablo

Naast deze namen, heeft het festival ook nog eens de data voor volgend jaar bekendgemaakt. Rock Werchter 2021 vindt plaats van 1 tot en met 4 juli 2021. De kaartverkoop start op vrijdag 10 juli om 10:00.

Ondanks het coronavirus blijft Werchter niet bij de pakken neerzitten. Niet alleen kijkt de organisatie met de komst van deze 21 namen uit naar volgend jaar, ook opent het festival deze zomer nog een zomerbar op het terrein. Van 1 tot en met 25 juli vinden er concerten plaats op de Werchterse weide. Met 400 man kun je dan genieten van onder meer Black Box Revelation, Portland, Selah Sue en Bazart.

Rock Werchter 2021

zijnPhoto: Ben Houdijk (Rock Werchter 2019)

Rock Werchter is het grootste pop-/rockfestival van België. En een absolute must op je Festival Bucketlist. Met bijna 90.000 bezoekers per dag is het tevens een van de grootste festivals van Europa. De formule is simpel: Rock Werchter brengt zo veel mogelijk van de grootste pop- en rockacts ter wereld tezamen tijdens die vier dagen in het Belgische dorpje Werchter. In 2020 gaat het festijn helaas niet door. Wegens de coronacrisis werd Rock Werchter verboden. O.a. The StrokesPearl Jam en Kendrick Lamar sierden de poster. Op Rock Werchter 2021 staat een deel van de line-up van 2020, zoals Twenty One Pilots en Pixies. Ook staan er enkele nieuwe namen, waaronder Gorillaz en Red Hot Chili Peppers.

 • Locatie: Werchter, België
 • Datum: 1-4 juli 2021
 • Tickets: 243 euro voor een weekend, 110 euro voor een dag
 • Meer informatie vind je terug op de officiële website van het festival.