Afzeggingen Lowlands 2021: o.a. Denzel Curry, Metronomy en Bring Me The Horizon

1736
Photo: Ben Houdijk (Rock Werchter 2019)

Het coronavirus gooit roet in het eten voor de line-up van Lowlands 2021; onder andere Denzel Curry en Bring Me The Horizon zeggen af.

De organisatie van Lowlands maakt in een persbericht bekend dat een aantal acts niet meer naar de polder zal afreizen deze zomer. Denzel Curry, Kaytranada, Bring Me The Horizon, Metronomy en Koffee gaan we in augustus niet kunnen zien stralen op het podium. Het festival geeft aan dat de reden hiervoor is dat met de alsmaar veranderende coronaregelingen het voor veel bands te ingewikkeld maken om te touren.

Nieuwe acts

Gelukkig is er ook goed nieuws! Morgen worden er 29 (!!!) nieuwe acts bekend gemaakt voor Lowlands 2021. Al eerder werden namen zoals The Chemical Brothers, Lianne La Havas en Eefje de Visser aangekondigd. Het gelijktijdige Pukkelpop slingerde vorige week haar volledige line-up de wereld in, met onder anderen een aantal sterke namen voor in de nacht; het deel van de Lowlands line-up dat nog enigszins ontbreekt. Wie weet zien we acts zoals Peggy Gou en Nina Kraviz ook terug in Biddinghuizen.

Lowlands 2021 From Home

Dit weekend geen Lowlands. Alweer. Dat hakt erin, maar aan ons allen de taak om de vibe van het door ons zo geliefde polderfestival springlevend te houden. Het is dus (toch nog) Lowlands-week op Festileaks. We pakken de hele week uit met tal van specials rondom Lowlands: van een online escape room, via een reeks terugblikken en artiest spotlights tot een verkiezing naar de beste LLine-up ooit. Share the LLove!

De drie grote liefdes in mijn leven zijn kaas, film en festivals. Elk jaar te vinden op Lowlands bij de paal links voor en daarnaast verstrooid door het jaar van de partij bij dagfestivals zoals Lente Kabinet en Into The Woods.