DTRH of Lowlands kaartje gekocht via TicketSwap? Zo gaat het verder

Lowlands 2019 Sfeer
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

Het festivalseizoen krijgt vandaag een nieuwe klap te verwerken: tot 1 september geen meerdaagse festivals met camping. Lowlands en Down The Rabbit Hole kondigen aan het bedrag van de gekochte kaartjes terug te storten. Heb je jouw ticket gekocht via TicketSwap, dan ben je afhankelijk van de originele koper.

Opnieuw geen Lowlands en Down The Rabbit Hole in 2021. Waar festivals vorig jaar aanboden dat je het kaartje mee kon nemen naar de volgende editie, is dat nu niet het geval. Beide festivals storten het aankoopbedrag terug op de rekening van de oorspronkelijke koper.

Dat gaat natuurlijk alleen op als je je kaartje kocht via de officiële wegen van het festival, oftewel Ticketmaster. Heb jij jouw Lowlands of DTRH kaartje via TicketSwap gekocht, dan komt het geld logischerwijs niet naar jouw rekening. Het proces gaat dan alsvolgt.

Via TicketSwap in gesprek

TicketSwap biedt een helpende hand. De website voor tweedehands concertkaarten brengt je in contact met de oorspronkelijke verkoper. Hiervoor hebben ticketkopers inmiddels al een uitnodigingsmail ontvangen.

Zodra je op de link in die mail klikt, open je een chatgesprek tussen jou en de verkoper. Hier kun je de verkoper een bericht sturen en vragen of ze het geld naar je overmaken zodra ze dit hebben ontvangen van het festival.

In eerste instantie bemoeit TicketSwap zich niet bij dat proces, ‘vanwege het grote aantal afgelaste evenementen’.

Notificaties en bellen

Reageert degene van wie jij jouw Lowlands of Down The Rabbit Hole kaartje kocht niet, dan kun je enkele hulpmiddelen gebruiken via TicketSwap. Twee dagen na het eerste contact kun je voor het eerst een notificatie sturen. Dit kun je een aantal keer herhalen.

Mocht de koper alsnog geen teken van leven geven, kun je TicketSwap vragen op te bellen. Die actie komt beschikbaar 14 dagen na het eerste contact.

Heb je alle opties geprobeerd en betaalt de originele koper niet terug, dan wordt deze geblokkeerd tot dat wel is gebeurd.

Je bent dus afhankelijk van de originele TicketSwap-verkoper, maar onthoud: de meeste mensen deugen.

Down The Rabbit Hole Logo

Down The Rabbit Hole 2021

Locatie
Nederland
Biddinghuizen, Nederland
Datum 27-29 augustus 2021
Line-up
Gorillaz
Doe Maar
Disclosure
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.