Lowlands & DTRH bieden pre-sale voor 2022 aan huidige tickethouders

Essential 2019 / Publiek
Photo: Monique Biermans / Festileaks

Toch nog een lichtpuntje voor de tickethouders van Lowlands en Down The Rabbit Hole. Zij hoeven volgend jaar niet in de wachtrij te staan en te hopen op een ticket. Iedereen die een ticket had gekocht voor Lowlands 2021 of Down The Rabbit Hole 2021 krijgt de mogelijkheid om de tickets in een speciale pre-sale aan te schaffen.

Het kabinet kwam deze week met het slechte nieuws dat meerdaagse festivals tot 1 september geen doorgang kunnen vinden. Volgens hen is in verband met corona onverantwoord om deze evenementen door te laten gaan. Deze aankondiging betekent dat er een definitieve streep wordt gezet door festivals als Lowlands en Down The Rabbit Hole.

In een persbericht laten beide festivals weten dat kaarthouders hun geld terug kunnen krijgen. Via een mail maken de festivals bekend dat tickethouders het geld eind september kunnen verwachten. Het ticket voor 2021 kan niet meegenomen worden naar de volgende editie. De overige Lowlands-tickets van dit jaar waren binnen 3 seconden uitverkocht, en ook de Down The Rabbit Hole tickets waren binnen een kwartier allemaal verkocht. Om de huidige tickethouders de stress van de wachtrij voor aankomend jaar te besparen, komen beide festivals met een oplossing. Tickethouders krijgen een speciale pre-sale, waarin zij hun ticket al kunnen scoren. De pre-sale voor DTRH wordt gehouden in oktober. De pre-sale van Lowlands vindt plaats in januari 2022.

Ticketswap

publiek
Photo: Sandor Csudai

Beide festivals gaven in het persbericht aan dat alle tickethouders een terugbetaling kunnen verwachten. Maar hoe krijg je je geld terug als je je ticket gekocht heb via websites als Ticketswap? Wie op Ticketswap een kaartje heeft gekocht, krijgt een mail waarin koper en verkoper in contact met elkaar kunnen komen. “Met de link in de mail open je een chatgesprek met de oorspronkelijke verkoper en kun je ze vragen of ze het geld kunnen terugstorten, zodra zij het hebben ontvangen van het festival.”, aldus Hans Ober, CEO van Ticketswap.

De terugbetaling aan alle tweedehandskopers is hiermee deels gebaseerd ‘op goed vertrouwen’. Als een van de partijen niet reageert, kunnen er notificaties verstuurt worden. Ook Ticketswap zelf kan contact leggen met de verkoper, betaald zij het geld niet terug, wordt het account geblokkeerd tot de terugbetaling is gedaan. Heb jij een kaart voor één van beide festivals via Ticketswap gekocht? Hier zetten we alles voor je op een rijtje.

Lowlands Logo

Lowlands 2002

Locatie
Nederland
Biddinghuizen, Nederland
Datum 23-25 augustus 2002
Tickets Niet meer beschikbaar.