Opbouw Pukkelpop 2021 ligt stil, ticketverkoop offline gehaald

3698
Pukkelpop 2018
Photo: Festileaks

Verontrustende berichten vanuit het organiserend kamp van Pukkelpop 2021. Het Belgische festival zet tijdelijk de werkzaamheden op de weide stop, voor twee dagen. Daarnaast is ook de ticketverkoop offline gehaald.

Eerder deze week kwam het heugelijk nieuws dat Pukkelpop 2021 zonder maatregelen kon doorgaan. Of dit nog steeds het geval is, valt nog af te wachten. Zo ligt de opbouw van het festival nu voor twee dagen stil. Ook is de ticket- en voucherverkoop offline gehaald.

“De onverwachte wijzigingen, aangekondigd na het overlegcomité van afgelopen maandag, hebben grote gevolgen voor de verdere organisatie van Pukkelpop”, zegt Frederik Luyten, de woordvoerder van Pukkelpop. “De festivalorganisatie vraagt de federale overheid nu dringend om opheldering. In afwachting hiervan worden de werkzaamheden op het terrein voorlopig opgeschort.”

Onverwachte wijzigingen

Pukkelpop ging er vanuit dat festivalgangers die niet volledig gevaccineerd zijn, voorafgaand aan het festival een maximaal 72 uur oude PCR-test moesten laten zien. Daar zou ‘mogelijk’ nog een tussentijdse antigeentest (sneltest) bij kunnen komen. Dat valt op te maken uit de informatie over coronamaatregelen op de website van het Belgische festival.

Afgelopen maandag werden echter de details van het Covid Safe Ticket bekend (in Nederland bekend als ‘CoronaCheck’). Toen bleek dat er bij iedere entree op het festivalterrein een negatieve PCR-test van maximaal 48 uur oud getoond moet worden. Dat komt in het geval van Pukkelpop (4 dagen) dus neer op een tussentijdse test voor combitickethouders.

Een dergelijke operatie lijkt nagenoeg onmogelijk. De vraag of het mogelijk is om tienduizenden mensen tussentijds met sneltests te testen is al onbeantwoord, maar met een PCR-test (waarvan de uitslag uren duurt) lijkt dat sowieso wel uitgesloten. Bovendien zijn we inmiddels minder dan een maand voor aanvang van het festival en is het onrealistisch om nu nog nieuwe infrastructuur te bedenken en realiseren.

Ga mee op een onvergetelijke busreis naar twee bucketlist-festivals in Oost-Europa

Festileaks Festivalvakantie 2022

Het ziet er daarmee niet goed uit voor Pukkelpop 2021. Hopelijk ontvangt het festival snel duidelijkheid vanuit de overheid en kan het daarmee verdere beslissingen maken.

Discussieer verder mee via het Festileaks Festival Forum.

Pukkelpop 2021

Photo: Pukkelpop – JOKKO

Pukkelpop telt doorgaans zo’n tien podia, meer dan tweehonderd artiesten en een prachtige festivalweide. Het festival staat bekend als een gigantisch feest en legt mede daardoor ook steeds meer de focus op elektronische muziek en hiphop. Toch blijft het grootste deel van het programma bestaan uit bands. Op Pukkelpop 2019 sierden onder andere Tame Impala, Twenty One Pilots en The National (2x) het affiche. Verder maakt het festival steevast indruk met een schitterend aangeklede locatie.

  • Locatie: Kiewit, België
  • Datum: 19 t/m 22 augustus
  • Tickets: €215 voor een combiticket en €105 voor een dagticket
  • Voor meer informatie check je de officiële site van het festival
Sinds 2013, elke zomer ergens wel op een festival te vinden. Rock Werchter is zoiets als een tweede thuis en een mega fan van Mumford & Sons en Florence + The Machine. P.s.: biertjes zijn altijd welkom :)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Laden...

Yann

Randprogramma

131 berichten 0 likes

Chokri zou de affiche van 2020 niet klakkeloos overnemen. Hij gaat kijken wat de beste opties zijn voor 2021...
Hierdoor nog iemand super nieuwsgierig hoe de line up er van dit jaar dan zou uitgezien hebben?

Reageer Like

T
TettenVogel

Support act

796 berichten 0 likes

Gorillaz is mogelijk volgens onze makker Ken.

Reageer Like

I
Indiaantje89

Headliner

6,610 berichten 477 likes

Zo scherp hoor! Die komt echt totaal uit de lucht vallen... ow wacht....

Reageer Like

T
Timmetje

Headliner

5,649 berichten 454 likes

Dit is het eerste wat ik lees over een 2021 Gorillaz tour. Dacht dat Albarn vooral die solotour ging doen.

Goed nieuws.

Reageer Like

T
TettenVogel

Support act

796 berichten 0 likes

Zo scherp hoor! Die komt echt totaal uit de lucht vallen… ow wacht….

Ik ben even niet meer op het forum geweest, wat heb ik gemist?

Reageer Like

Joslittel

Subheadliner

3,902 berichten 949 likes

Indiaantje89 wrote:
Zo scherp hoor! Die komt echt totaal uit de lucht vallen… ow wacht….

Ik ben even niet meer op het forum geweest, wat heb ik gemist?

Indiaantje is onze huis scepticus over Ken.

Reageer Like

I
Indiaantje89

Headliner

6,610 berichten 477 likes

TettenVogel wrote:

Indiaantje89 wrote:
Zo scherp hoor! Die komt echt totaal uit de lucht vallen… ow wacht….

Ik ben even niet meer op het forum geweest, wat heb ik gemist?

Indiaantje is onze huis scepticus over Ken.

Meer secepticus over festileakers die iedere post van hem hier plaatsen ;).

Reageer Like

T
TettenVogel

Support act

796 berichten 0 likes

Joslittel wrote:

TettenVogel wrote:

Indiaantje89 wrote:
Zo scherp hoor! Die komt echt totaal uit de lucht vallen… ow wacht….

Ik ben even niet meer op het forum geweest, wat heb ik gemist?

Indiaantje is onze huis scepticus over Ken.

Meer secepticus over festileakers die iedere post van hem hier plaatsen ;).

Ok dat begrijp ik wel, maar momenteel is er echt geen ander nieuws.

Reageer Like

klik voor meer...
T
TettenVogel

Support act

796 berichten 0 likes

Dranouter komt met miniconcerten deze zomer.
Dit lijkt me ook wel iets voor pkp in Hasselt.

Reageer Like

j
jarne

Dagopener

720 berichten 7 likes

Sam Fender zou dit jaar op Pukkelpop gestaan hebben. Lijkt me logisch dat hij volgend jaar dan wel terug zal komen. Moeilijk in te schatten waar hij zou staan maar ik denk dat 3e laatste op de main stage of Marquee headliner op Pukkelpop niet onlogisch is. Hij speelde gisteren in UK voor 2500 mensen?! (het eerste social distancing event voor veel volk in UK) en bracht er ook enkele nieuwe nummers die echt wel goed klinken! Ik kijk er naar uit om hem door te zien stoten naar de hogere lagen van de line up :D [video]https://www.youtube.com/watch?v=50GGdEXHIkI[/video]
[video]https://www.youtube.com/watch?v=qHugdmy4YnA[/video]

Reageer Like