Groen licht voor Pukkelpop 2021: volledige capaciteit, geen mondmaskers of social distancing

11583

Pukkelpop 2021 krijgt groen licht! Met behulp van het Covid Safe Ticket krijg je toegang tot het Belgische festival.

Je leest het goed: Pukkelpop 2021 gaat deze zomer van start. Dat zonder mondmaskers of social distancing. Gisteren kwam de Belgische overheid samen om de coronamaatregelen voor deze zomer te evalueren. Nu de delta variant opduikt is het alle hens aan dek. Het was dus een spannend moment voor iedereen, maar de kogel is door de kerk. Evenementen met meer dan 1.500 personen mogen doorgaan zonder maatregelen of social distancing.

Wie het Belgische festival wil bezoeken zal de binnenlandse coronapas moeten voorleggen als bewijs dat hij of zij al 14 dagen volledig gevaccineerd is. Daarnaast kun je ook een negatieve PCR-test of sneltest al bewijsstuk gebruiken. De negatieve PCR-test zal maximaal 48 uur voordien mogen afgenomen zijn.

Dansen in Kiewit dus. Zo staan onder meer Editors, Liam Gallagher en Paul Kalkbrenner op de planken van het Hasseltse festival. De tickets voor het festival zijn sinds 16 juni te koop. Tot 30 juni konden alleen mensen uit België tickets bestellen. Inmiddels kan iedereen tickets bestellen voor Pukkelpop 2021. Enkele weken geleden was al 85% van de combitickets verkocht.

Covid Safe Ticket

Het Covid Safe Ticket ofwel: de covid safe app. Hierin worden de recente ontwikkelingen zoals je vaccinaties testresultaten en recente besmettingen bijgehouden. Het ticket zal dus iedereen die volledig gevaccineerd is, recent negatief testte of antilichamen heeft na een besmetting met het coronavirus in de laatste zes maanden toegang geven tot massa-evenementen.

Opwarmen voor Pukkelpop?

Dat kan met onderstaande festivalmix van bijna een uur, waarover je hier meer informatie vindt!

Ga mee op een onvergetelijke busreis naar twee bucketlist-festivals in Oost-Europa

Festileaks Festivalvakantie 2022

Pukkelpop 2021

Photo: Pukkelpop – JOKKO

Pukkelpop telt doorgaans zo’n tien podia, meer dan tweehonderd artiesten en een prachtige festivalweide. Het festival staat bekend als een gigantisch feest en legt mede daardoor ook steeds meer de focus op elektronische muziek en hiphop. Toch blijft het grootste deel van het programma bestaan uit bands. Op Pukkelpop 2019 sierden onder andere Tame Impala, Twenty One Pilots en The National (2x) het affiche. Verder maakt het festival steevast indruk met een schitterend aangeklede locatie.

  • Locatie: Kiewit, België
  • Datum: 19 t/m 22 augustus
  • Tickets: €215 voor een combiticket en €105 voor een dagticket
  • Voor meer informatie check je de officiële site van het festival

Sinds 2013, elke zomer ergens wel op een festival te vinden. Rock Werchter is zoiets als een tweede thuis en een mega fan van Mumford & Sons en Florence + The Machine. P.s.: biertjes zijn altijd welkom :)