Rock Werchter 2021 uitgesteld naar volgend jaar

Photo by: @Jokko | Rock Werchter Zomerbar 2020, Selah Sue

Weer een grote tegenslag voor de festivalzomer: Rock Werchter 2021 is afgelast vanwege de aanhoudende coronapandemie. Na Graspop is Rock Werchter het tweede grote Belgische festival dat de stekker eruit heeft getrokken.

Ondanks alle omstandigheden bleef de organisatie positief. In februari kwam er een update online waarin de organisatie aangaf hoopvol, maar realistisch te zijn. Met het oog op de stijgende aantallen vaccinaties werd er gespeculeerd over een mogelijke verplaatsing naar het najaar. Voor het Belgische festival mocht de verplaatsing echter niet baten: de 2021-editie is nu definitief afgelast. De volgende editie vindt nu plaats van donderdag 30 juni tot zondag 3 juli 2022.

De beslissing is met pijn in het hart genomen. De conclusie dat het festival niet door kan gaan in volle vorm is mede waarom de knoop is doorgehakt. Voor volgend jaar heeft Rock Werchter grootse plannen liggen. “Rock Werchter 2021 acts gaan in de mix met straffe nieuwe namen.” Dat beloofd wat! Er zijn nog geen nieuwe namen bekendgemaakt voor 2022. Tickethouders behouden hun kaartje voor de volgende editie. Verder is er ook een optie om je kaartje om te zetten voor krediet, dit gaat via Ticketmaster.

Rock Werchter volgt andere grote festivals. Niet alleen in België, maar wereldwijd wordt de festivalzomer steeds meer uitgedund. Eerder dit jaar werden Primavera Sound, Download Festival UK en Glastonbury afgelast. Andere festivals besloten noodgedwongen te verplaatsen naar het najaar, zoals Paaspop, Mañana Mañana en EXIT Festival.

Corona en festivals

De coronacrisis heeft ook dit jaar aanhoudende consequenties voor festivals wereldwijd. Hoewel sommige festivals een tweede jaar op rij moeten annuleren, bieden experimentele proefevenementen en nationale vaccinatieprogramma’s tegelijkertijd groeiende hoop op de terugkeer van festivals.

Omdat het met het naderende festivalseizoen onduidelijk is hoe de situatie zich de komende maanden ontwikkelt, blijf je via onze speciale pagina op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom het coronavirus en festivals. Je vindt er het laatste nieuws, statements van festivals en een duiding van cruciale momenten de komende tijd.

Rock Werchter

Rock Werchter
Photo: Ben Houdijk (Rock Werchter 2019)

Rock Werchter is het grootste pop-/rockfestival van België. En een absolute must op je Festival Bucketlist. Met bijna 90.000 bezoekers per dag is het tevens een van de grootste festivals van Europa. De formule is simpel: Rock Werchter brengt zo veel mogelijk van de grootste pop- en rockacts ter wereld tezamen tijdens die vier dagen in het Belgische dorpje Werchter.

In 2020 ging het festijn helaas niet door. Wegens de coronacrisis werd Rock Werchter verboden. Onder andere The StrokesPearl Jam en Kendrick Lamar sierden toen de poster. Ook de 2021 editie is helaas afgelast. Op Rock Werchter 2021 zou een deel van de line-up van 2020, zoals Twenty One Pilots en Pixies. Daarnaast zouden we ook nieuwe namen, zoals Gorillaz en Red Hot Chili Peppers terugzien op het Belgische festival.

  • Locatie: Werchter, België
  • Datum: 1-4 juli 2021 (afgelast)
  • Tickets: 243 euro voor een weekend, 110 euro voor een dag
  • Meer informatie vind je terug op de officiële website van het festival.

Rock Werchter Logo

Rock Werchter 2024

Locatie
België
Werchter, België
Datum 4-7 juli 2024
Line-up
Lenny Kravitz
Måneskin
Dua Lipa
Tickets Kopen