Vijf memorabele festivalshows van afgelopen zomer met o.a. The National en Foals

festivalshows, de staat, lowlands
Foto: Kamiel Scholten Fotografie/De Staat

Met het herfstige weer buiten, pakken we graag alles aan om terug te blikken naar afgelopen zomer. Vandaag hebben we niet één, maar wel vijf(!) festivalshows voor je uitgekozen. Deze vijf concerten en artiesten wisten een onuitwisbare indruk achter te laten dit festivalseizoen en daarom zetten we ze nog een keertje op een rij.

1. The National op Pukkelpop

Het kan natuurlijk niet anders dan dat we The National op de eerste plek vinden. De winnaar van de Festivalacts Top 100 zette deze zomer een speciaal optreden neer op Pukkelpop. Fans konden vooraf bepalen hoe de setlist eruit zou gaan zien en deze bevatte alle grote hits en intieme nummers die je maar amper live hoort. Daarnaast was de band helemaal in vorm, met een fantastisch schouwspel als gevolg!

2. De Staat op Lowlands

Hij kon natuurlijk niet ontbreken, de speciale show die De Staat neerzette op Lowlands. De Nijmeegse band werd als invaller voor The Prodigy ingeschakeld en dat deden ze met succes. Een overdonderende lichtproductie, een ophaalbare catwalk en het gastoptreden van Rico & Sticks. Reacties op het optreden waren terecht lovend. Geniet daarom nog een keer van de energie van De Staat op Lowlands!

3. Foals op Glastonbury

https://www.youtube.com/watch?v=qRofncC_-Jc

Foals valt misschien (nog) niet onder de categorie headliner, maar hun festivalshows zijn zonder twijfel indrukwekkend te noemen. De energie van frontman Yannis Philippakis werkt enorm aanstekelijk en deze krijgt zelfs de meest chagrijnige festivalganger nog aan het springen. Dit jaar zette de band een magische show neer op de Groene Heuvels van Down The Rabbit Hole, en menige Nederlander is daar verliefd geworden op het geluid van Foals. Maar hun show op Glastonbury stond er voor de band zelf nog boven. Ze spraken zelf van ‘hun beste show ooit’.

4. Billie Eilish op Reading Festival

https://www.youtube.com/watch?v=miM5tubtvfA

De Amerikaanse zangeres is nog maar 17 jaar oud, maar ze heeft de wereld al aan haar voeten liggen. Dit jaar stond ze op onder andere Lowlands en wist daar te imponeren met haar stemgeluid en aanstekelijke glimlach. Maar ook in Groot-Brittannië is Billie Eilish populair. Haar show op Reading deed daar dan ook veel stof opwaaien. Je ziet het hele concert dat ze daar gaf hierboven.

5. Robyn op Primavera Sound

Menig Down The Rabbit Hole-ganger kan zich het kippenvelmoment van het festivalconcert van de Zweedse popdiva nog goed herinneren, toen de hele Teddy Widder het eerste refrein van ‘Dancing On My Own’ meebrulde. Het was één van de onbetwistbare hoogtepunten van dat jaar. Maar ook op andere festivalshows wist Robyn te imponeren met haar optreden. Bekijk haar show op Primavera Sound hier terug voor het bewijs.

Down The Rabbit Hole Logo

Down The Rabbit Hole 2019

Locatie
Nederland
Beuningen, Nederland
Datum 5-7 juli 2019
Line-up
Robyn
Janelle Monae
Foals
Tickets Niet meer beschikbaar.