Nieuw Rammstein album in 2022, eerste single nog dit jaar

Rammstein Fortarock
Foto: Ben Houdijk

Goed nieuws voor Rammstein fans, in 2022 komt er een nieuw Rammstein album. De eerste single van dit album komt waarschijnlijk eind dit jaar al uit.

Eerder bevestigde toetsenist Flake al dat de band onverwachts een album heeft opgenomen tijdens de lockdown. Nu is er dan ook bekend dat het album in 2022 uitkomt. De eerste single van dit album verschijnt waarschijnlijk al aan het einde van dit jaar. Volgens bronnen is de videoclip daarvoor een paar weken geleden opgenomen in Oostenrijk.

Drummer Christoph Schneider vertelt op Instagram dat hij heeft gesproken met ISS astronaut Thomas Pesquet. Daarbij zegt hij dat Pesquet de eerste persoon is die een nummer van het nieuwe album mocht luisteren. “It premiered in the sky, which is an honor for us” Aldus Schneider.

Lockdown album en tour

In maart bevestigde Flake al dat er in de lockdown een nieuw Rammstein album is opgenomen. Hij voegde daaraan toe dat de lockdown de band veel creativiteit heeft gebracht. Ondanks dat de band baalde dat de hele tour uitgesteld moest worden, is het een vruchtbare periode geweest. ”We hadden meer tijd om over nieuwe zaken na te denken en hadden weinig afleiding. Daardoor hebben we een plaat kunnen opnemen die we niet gepland hadden”, aldus Flake.

Volgend jaar kunnen we eindelijk genieten van de uitgestelde tour van Rammstein. De band staat op 4 en 5 juli in het Goffertpark in Nijmegen. Een maand later op 3 en 4 augustus is de band in Oostende te vinden. Officieel stonden er voor beide steden maar 1 show gepland, beide shows waren binnen een uur compleet uitverkocht. Om die reden heeft Rammstein nog wat extra shows toegevoegd aan het tourschema. De twee shows in Oostende zijn beide uitverkocht. Voor de show van 5 juli in Nijmegen zijn nog tickets te krijgen.