Nieuw Rammstein album in 2022, eerste single nog dit jaar

3317
Rammstein Fortarock
Foto: Ben Houdijk

Goed nieuws voor Rammstein fans, in 2022 komt er een nieuw Rammstein album. De eerste single van dit album komt waarschijnlijk eind dit jaar al uit.

Eerder bevestigde toetsenist Flake al dat de band onverwachts een album heeft opgenomen tijdens de lockdown. Nu is er dan ook bekend dat het album in 2022 uitkomt. De eerste single van dit album verschijnt waarschijnlijk al aan het einde van dit jaar. Volgens bronnen is de videoclip daarvoor een paar weken geleden opgenomen in Oostenrijk.

Drummer Christoph Schneider vertelt op Instagram dat hij heeft gesproken met ISS astronaut Thomas Pesquet. Daarbij zegt hij dat Pesquet de eerste persoon is die een nummer van het nieuwe album mocht luisteren. “It premiered in the sky, which is an honor for us” Aldus Schneider.

Lockdown album en tour

In maart bevestigde Flake al dat er in de lockdown een nieuw Rammstein album is opgenomen. Hij voegde daaraan toe dat de lockdown de band veel creativiteit heeft gebracht. Ondanks dat de band baalde dat de hele tour uitgesteld moest worden, is het een vruchtbare periode geweest. ”We hadden meer tijd om over nieuwe zaken na te denken en hadden weinig afleiding. Daardoor hebben we een plaat kunnen opnemen die we niet gepland hadden”, aldus Flake.

Volgend jaar kunnen we eindelijk genieten van de uitgestelde tour van Rammstein. De band staat op 4 en 5 juli in het Goffertpark in Nijmegen. Een maand later op 3 en 4 augustus is de band in Oostende te vinden. Officieel stonden er voor beide steden maar 1 show gepland, beide shows waren binnen een uur compleet uitverkocht. Om die reden heeft Rammstein nog wat extra shows toegevoegd aan het tourschema. De twee shows in Oostende zijn beide uitverkocht. Voor de show van 5 juli in Nijmegen zijn nog tickets te krijgen.

Rammstein

Rammstein 2019
Photo: Olaf Heine

Het Duitse zestal van Rammstein behoeft eigenlijk geen inleiding. De band maakt al sinds de jaren ’90 de wereldwijde metalscene onveilig. Van klassiekers als ‘Du Hast’ en ‘Ich Will’ tot de schunnige teksten van ‘Pussy’: het is bijna onmogelijk om de band niet te kennen. De groep bracht sinds 1995 zeven studioalbums uit, waarvan het meest recente werk in 2019 uitkwam.

Ga mee op een onvergetelijke busreis naar twee bucketlist-festivals in Oost-Europa

Festileaks Festivalvakantie 2022

Ondanks het gegeven dat de band niet zo vaak nieuwe albums uitbrengt, laten de heren hun fans niet in de steek. De muzikanten touren ook zonder nieuwe muziek langs de festivals, al hebben de metallegendes het de laatste jaren meer voorzien op stadions. De groep speelde de afgelopen jaren op onder andere Rock Werchter, Pinkpop, Graspop, Hellfest en Download. In 2019 stond de groep ook nog in De Kuip. Afgelopen jaar stonden er concerten gepland in Nijmegen en het Belgische Oostende. Deze shows worden volgend jaar ingehaald op 4 juli (Nijmegen) en 3 augustus 2022 (Oostende).

Vanaf 2014 ben ik iedere zomer wel op een aantal festivals te vinden. Nog steeds een groot fan van pop-punk. Mijn all-time favoriete band is Green Day, verder vind ik Sum 41, Linkin Park en Muse helemaal geweldig. In mijn vrije tijd ben ik veel bezig het fotograferen van concerten en het verzamelen van platen. :)