Rammstein met extra show naar Goffertpark

1909
Rammstein

Rammstein komt met een extra show naar het Goffertpark. Eerder werd al duidelijk dat de band hun tour verplaatst naar 2022. Rammstein staat nu op 4 en 5 juli 2022 in Nijmegen. Ook België kan zich opmaken voor een extra concert van de Duitse band op 4 augustus 2022.

Het Goffertpark mag zich gaan voorbereiden op twee dagen Rammstein achter elkaar. De extra datum in Nijmegen is dinsdag 5 juli 2022. De reeds aangekondigde data van Rammstein in 2022 waren bijna allemaal uitverkocht. Ook voor de shows in Oostende en Nijmegen waren al binnen een uur geen kaarten meer te krijgen. Daarom voegt de ‘Tanzmetall’-band naast de extra show in Nijmegen nog drie andere shows toe aan hun Europese tour. Op 15 mei 2022 staat Rammstein nu in Praag, op 26 mei in Klagenfurt en 4 augustus in Oostende. De officiële ticketverkoop begint woensdag 19 mei om 15:00 uur.

Als het in juli 2022 nog niet warm genoeg is, dan zal het vuur van Rammstein daar wel voor zorgen. Dat Rammstein live een spektakel is is algemeen bekend. Daarnaast is er ook kans dat er tegen die tijd nieuwe muziek uit is. Toetsenist Flake bevestigde al dat er een nieuw lockdown-album is opgenomen. Het is nog niet bekend wanneer dat album uitkomt. Rammstein is in ieder geval een graag geziene festivalact in Nederland. Rammstein gaf in 2019 al een show in De Kuip in Rotterdam.

Rammstein

Rammstein 2019
Photo: Olaf Heine

Het Duitse zestal van Rammstein behoeft eigenlijk geen inleiding. De band maakt al sinds de jaren ’90 de wereldwijde metalscene onveilig. Van klassiekers als ‘Du Hast’ en ‘Ich Will’ tot de schunnige teksten van ‘Pussy’: het is bijna onmogelijk om de band niet te kennen. De groep bracht sinds 1995 zeven studioalbums uit, waarvan het meest recente werk in 2019 uitkwam.

Ondanks het gegeven dat de band niet zo vaak nieuwe albums uitbrengt, laten de heren hun fans niet in de steek. De muzikanten touren ook zonder nieuwe muziek langs de festivals, al hebben de metallegendes het de laatste jaren meer voorzien op stadions. De groep speelde de afgelopen jaren op onder andere Rock Werchter, Pinkpop, Graspop, Hellfest en Download. In 2019 stond de groep ook nog in De Kuip. Afgelopen jaar stonden er concerten gepland in Nijmegen en het Belgische Oostende. Deze shows worden volgend jaar ingehaald op 4 juli (Nijmegen) en 3 augustus 2022 (Oostende).

Student Griekse en Latijnse Taal en Cultuur aan de Radboud Universiteit te Nijmegen. Meestal te vinden in de buurt van zijn elektrische gitaar. Kijkt het meest uit naar Rock Werchter in de zomer en naar Carnaval in de winter. Wisselt naadloos van Lana Del Rey naar TOOL en dan weer van Pearl Jam naar Interpol.