Leak: Pinkpop verklapt komst Måneskin op social media

5098

Eerder vandaag presenteerde Pinkpop een aantal nieuwe namen voor de 2022 editie. Måneskin was hier geen onderdeel van, toch stond de Italiaanse band in de gesponsorde post op de socials van Pinkpop. Een oplettende forumgebruiker spotte de leak op Facebook. Hiermee heeft het festival de komst van de Italiaanse band verklapt.

Al langer gingen er al geruchten rond over de komst van Måneskin naar Pinkpop 2022. Zo stonden de datum en locatie van het Limburgse festival al eerder tussen de ‘geplande evenementen Måneskin‘ op Google. Dit gerucht blijkt toch werkelijkheid, als we de post van het Pinkpop Festival mogen geloven. In een Facebookpost vinden we tussen de bevestigde namen ook de band rondom Damiano David. Måneskin staat echter nog niet op de affiches of de website van Pinkpop. Check de post op Facebook hieronder:

Måneskin

Måneskin werd opgericht in 2016 en verkreeg bekendheid in Italië door tweede te worden bij de Italiaanse X Factor. De band rondom Damiano David brak pas echt door na het winnen van het Eurovisie Songfestival in 2021. Nummers als ‘Zitti E Buoni’ en ‘I Wanna Be Your Slave’ eindigen hoog in internationale hitlijsten. In 2022 reist de Italiaanse band door Europa met de ‘Loud Kids on Tour’. We zien ze twee keer in Nederland verschijnen. Met de immense populariteit van de band was het optreden in de AFAS Live binnen enkele seconden uitverkocht.

Pinkpop 2022

Pinkpop 2018
Photo: Boy Janissen / Festileaks

Pinkpop is het oudste jaarlijks terugkerende festival ter wereld. Het festival kent een vaste formule: drie dagen lang, drie van de allergrootste acts van deze planeet, aangevuld met een divers dagprogramma. En veel meer dan dat moet het ook niet zijn. Verwacht geen gigantische randprogrammering of sprookjesachtige locaties: het draait om de muziek op Pinkpop.

In 2021 zouden onder meer de Red Hot Chili Peppers optreden, maar het coronavirus gooide roet in het eten. Gelukkig mogen we alweer vooruitkijken naar 2022. Dan zien we onder meer Pearl Jam, Metallica en Nothing But Thieves op de Limburgse festivalweide.

  • Locatie: Landgraaf, Nederland
  • Datum: 17-19 juni 2022
  • Tickets: kaarten van 2020 en 2021 blijven geldig voor 2022; overige kaarten zijn inmiddels in de verkoop
  • Meer informatie vind je terug op de festivalpagina
Tussen festivals, concerten en reizen door studeer ik leraar aardrijkskunde. Groot fan van Metallica en heilig van overtuigd dat John Coffey een comeback gaat maken