Avenged Sevenfold is de vierde headliner van Graspop 2022

Avenged Sevenfold sluit op de vrijdag van Graspop 2022 het hoofdpodium af. De Amerikaanse heavy metal-band is daarmee de vierde en laatste headliner voor het metalfestival. Eerder werden Iron Maiden, Aerosmith en Judas Priest al bevestigd.

Het hoge woord is eruit: Avenged Sevenfold wordt de vierde en laatste headliner voor Graspop 2022. Avenged Sevenfold keert na vier jaar zonder touren terug. In dat jaar stond de band ook al op Graspop; toen nog als sub op het tweede podium. Nu sluiten ze tijdens de 25e editie van Graspop op vrijdag het hoofdpodium af. Een flinke stap voor de heren uit Californië dus. Eerder bevestigde zanger M. Shadows al dat er in 2022 een nieuw album uitkomt.

https://www.instagram.com/p/CUIGJ86KBwY/

Avenged Sevenfold

Avenged Sevenfold is een Amerikaanse hardrockband. Het viertal gaat al een tijdje mee. ‘A7X’ werd in 1999 opgericht. De bezetting verschilde door de jaren heen, maar aan steengoede rocknummers was nooit een gebrek. Met nummers als ‘Nightmare’ en ‘Hail to the King’ veroverde de Californische band ook menig festival.

In 2014 werd onder meer Pinkpop nog plat gespeeld door Avenged Sevenfold. In 2018 trad de band voor het laatst op de Europese festivals op, zoals Rock am RingNova Rock en Download. Volgend jaar keren de heren eindelijk terug: Graspop, Hellfest en Resurrection Fest staan al op de agenda. En dat niet alleen: er zit ook een nieuw album in de pijplijn.

Graspop 2022

Graspop 2019
Photo: Elsie Roymans (Graspop Metal Meeting 2019)

Graspop Metal Meeting zou in 2020 haar zilveren jubileum vieren, maar dit kon vanwege het coronavirus niet doorgaan. In 2021 gaat het Belgische festival helaas opnieuw niet door. Onder meer Aerosmith, Faith No More en Judas Priest zouden afgelopen jaar op de bühne in Dessel verschijnen. Maar er is hoop: de data voor Graspop 2022 staan al op de planning. Headliners zijn met Judas Priest en Iron Maiden zijn een feit. Aerosmith en Avenged Sevenfold stonden ook tussen het rijtje headliners, maar deze bands besloten hun tour af te zeggen. Inmiddels is bekend dat Sabaton de headliner is van de zondag van het festival.

  • Locatie: Dessel, België
  • Datum: 16 t/m 19 juni 2022
  • Tickets: gekochte tickets voor de editie van 2021 blijven geldig.
  • Meer informatie vind je op de website van Graspop.
Graspop Metal Meeting Logo

Graspop Metal Meeting 2023

Locatie
België
Dessel, België
Datum 16-18 juni 2023
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Kopen

Over de auteur ✍️

Ruben Bodelier

Aankomend Masterstudent Communicatie & Beïnvloeding aan de Radboud Universiteit te Nijmegen. Meestal te vinden in de buurt van zijn elektrische gitaar. Kijkt het meest uit naar Rock Werchter in de zomer en naar Carnaval in de winter. Wisselt naadloos van Beach House naar TOOL en dan weer van Pearl Jam naar Interpol.

Meer van Ruben