Rock Werchter 2022 strikt Imagine Dragons

Imagine Dragons komt naar Rock Werchter 2022. Dat heeft het Belgische festival zojuist bekendgemaakt. De Amerikaanse band zal zaterdag 2 juli te zien zijn op de festivalweide van Werchter.

Imagine Dragons reist aankomende zomer voor de derde keer af naar België voor Rock Werchter. Na optredens in 2014 en 2017 is de Amerikaanse band tijdens de editie van 2022 wederom te zien in Werchter. Eerder zijn Faith No More, Twenty One Pilots, Metallica, Pearl Jam en Red Hot Chili Peppers al bekendgemaakt. Met Imagine Dragons staan er nu 6 namen op het affiche voor Rock Werchter 2022.

Naast Rock Werchter zal de band van Dan Reynolds op meerdere festivals te zien zijn. Onder andere op Pinkpop waar ze op 19 juni als headliner spelen.

Imagine Dragons

Lolla Berlin Imagine Dragons
Foto: Dianne de Kievit / Festileaks (Lollapalooza Berlin 2018)

Imagine Dragons is rockband uit Las Vegas die in 2008 is opgericht. Na verschillende EP’s werd in 2012 het eerste album de wereld in gelanceerd. Het album genaamd Night Visions bevatte hits als ‘It’s Time’, ‘Radioactive’, ‘Demons’ en ‘On Top Of The World’. Inmiddels staat de albumteller op 4 met Mercury Act 1 als meest recente album.

Imagine Dragons heeft al heel wat festivaloptredens gedaan en de band staat ook deze zomer weer op de festivalweides. Je kunt de band onder andere op Rock Werchter, Pinkpop en Mad Cool gaan zien.

Rock Werchter is het grootste pop-/rockfestival van België. En een absolute must op je Festival Bucketlist. Met bijna 90.000 bezoekers per dag is het tevens een van de grootste festivals van Europa. De formule is simpel: Rock Werchter brengt zo veel mogelijk van de grootste pop- en rockacts ter wereld tezamen tijdens die vier dagen in het Belgische dorpje Werchter.

In 2021 ging het festijn helaas niet door. Wegens de coronacrisis werd Rock Werchter verboden. Onder andere Pearl Jam, Twenty One Pilots en Gorillaz sierden toen de poster. Op Rock Werchter 2022 staat een deel van de line-up van 2021, zoals Pearl Jam en Twenty One Pilots. Daarnaast vinden we enkele nieuwe namen op het affiche, waaronder Metallica en Red Hot Chili Peppers.

  • Locatie: Werchter, België
  • Datum: 30 juni-3 juli 2022
  • Tickets: €243 euro voor een weekend, €110 euro voor een dag
  • Meer informatie vind je op de festivalpagina

Rock Werchter Logo

Rock Werchter 2022

Locatie
België
Werchter, België
Datum 30 juni - 3 juli 2022
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.

Over de auteur ✍️

Samuel van der Lee

Ik maak deel uit van het pre-coverage team en maak af en toe wat designs, maar ik zit vooral voor alle gezelligheid en de uitjes bij Festileaks. Groot fan van Cera Khin. Daarnaast luister ik graag naar Lambrini Girls, The National, Frans Bauer, IDLES, John Tana, Arianna Puello en Opgezwolle. Ook ben ik dol carnaval (zowel Brabants als Limburgs carnaval) en de karaokebar is mijn kerk.

Meer van Samuel