Justice in 2022 op festivaltour

378

Justice gaat in 2022 weer op festivaltour. Het Franse electrohouse-duo is aangekondigd voor het Spaanse festival FIB Benicàssim 2022. Gaan we ze ook tegenkomen in Nederland of België?

Waar de ene Franse electro-pioniers er dit jaar voor goed mee stopten, neemt Justice het stokje over. Ze zijn bekendgemaakt voor FIB Benicàssim 2022, een festival ten noorden van Valencia. Het duo staat daar onder andere naast Kasabian en Steve Aoki op het affiche. Welke dag van het festival Justice gaat spelen is op dit moment nog niet bekend. Het is niet de eerste keer dat de twee DJ’s uit Parijs op het festival te vinden zijn. In 2018 waren ze ook al van de partij op het festival.

Nederland en België

Aangezien Justice waarschijnlijk niet alleen op FIB Benicàssim 2022 staat deze zomer, is er een grote kans dat je ze dichterbij huis kan zien. In 2018 stonden ze op Pukkelpop en We Are Electric. Bij hun Europese tours wordt zowel Nederland als België nauwelijks overgeslagen. Het duo uit Parijs is midden juli op het Spaanse festival te vinden. Het is nog even afwachten hoe lang ze in Europa blijven, en welke festivals ze nog aan gaan doen in deze periode. Festivals als Rock Werchter, Down The Rabbit Hole en Dour zijn kanshebbers om het elektrohouse-koppel te verwelkomen.

We kunnen in ieder geval niet wachten om volgende zomer weer te kunnen dansen op hits als ‘We Are Your Friends’, ‘D.A.N.C.E.’ en ‘Genesis’. Een optreden van ‘de nieuwe Daft Punk’ staat garant voor een feestje. Hier leggen we je nog eens uit waarom.

Justice

Foto: Olivier Bourgi / Flickr.com

De mannen van Justice gaan volgend jaar op tournee! Het duo achter hits als ‘D.A.N.C.E.’, ‘Civilization’ en ‘Genesis’ is een graag geziene gast op de festivals en was in het verleden te zien op Rock Werchter, Dour, Roskilde en Sziget. Het laatste album Woman dateert alweer uit 2015. De heren maakten in 2018 voor het laatst nog een rondje langs de festivals. Ze speelden op Colours of Ostrava en Bilbao BBK Live. Daarnaast maakte de electronische band remixes voor Franz Ferdinand, MGMT en Soulwax. Met de bevestiging van FIB Benicàssim 2022 lijkt een festivaltournee aanstaande. Waar hoop jij Justice te zien?

FIB Benicàssim 2022

Photo: FIB Benicassim 2018

Het Spaanse festival FIB Benicàssim gaat volgend jaar van start van 14 tot en met 17 juli 2022 aan de Costa Azahar. Deze plek ligt op zo’n 87 kilometer afstand van de stad Valencia. Het festival vond in 2019 voor het laatst plaats en had toen onder andere Kings of Leon en Lana del Rey op de affiche staan. Beni trekt doorgaans veel Brits publiek en voelt voor veel festivalgangers als een echte vakantie. Met onder andere Kasabian en Steve Aoki op de rol voor 2022 lijkt het festival net als in 2019 af te stevenen op een onvergetelijk weekend.

  • Locatie: Benicàssim, Spanje
  • Datum: 14-17 juli 2022
  • Tickets: Vanaf €39,99.
  • Voor meer informatie kun je op de website van het festival terecht.
Student Griekse en Latijnse Taal en Cultuur aan de Radboud Universiteit te Nijmegen. Meestal te vinden in de buurt van zijn elektrische gitaar. Kijkt het meest uit naar Rock Werchter in de zomer en naar Carnaval in de winter. Wisselt naadloos van Lana Del Rey naar TOOL en dan weer van Pearl Jam naar Interpol.