Pinkpop 2022 transformeert Stage 4 voor editie 2022

986
Foto: Bart Heemskerk

Nadat Pinkpop vorige week maar liefst 28 nieuwe namen op ons losliet bleek er sprake van nog meer nieuws. Zo breidt het festival Stage 4 wegens succes uit en zijn er meer acts te zien op dit podium.

Daarnaast krijgt ook de vorm van het podium een make-over. Waar Stage 4 oorspronkelijk een tent was, is dit vanaf 2022 een openluchtpodium. Daarmee schaart het zich naast de Main Stage en IBA Parkstad Stage als derde openluchtpodium. Het derde podium, de Brightlands Stage, blijft een tent. Daarmee kent het uitverkochte festival in totaal vier podia.

De legendarische editie van 2014 was tevens de eerste keer dat de Pinkpopgangers kennismaakten met Stage 4. Wegens succes kent de programmering vanaf 2022 een uitbreiding en zijn de optredens die hier plaatsvinden door meer publiek te bezoeken.

Pinkpop 2022

Pinkpop 2018
Photo: Boy Janissen / Festileaks

Pinkpop is het oudste jaarlijks terugkerende festival ter wereld. Het festival kent een vaste formule: drie dagen lang, drie van de allergrootste acts van deze planeet, aangevuld met een divers dagprogramma. En veel meer dan dat moet het ook niet zijn. Verwacht geen gigantische randprogrammering of sprookjesachtige locaties: het draait om de muziek op Pinkpop.

In 2021 zouden onder meer de Red Hot Chili Peppers optreden, maar het coronavirus gooide roet in het eten. Gelukkig mogen we alweer vooruitkijken naar 2022. Dan zien we onder meer Pearl Jam, Metallica en Nothing But Thieves op de Limburgse festivalweide.

  • Locatie: Landgraaf, Nederland
  • Datum: 17-19 juni 2022
  • Tickets: kaarten van 2020 en 2021 blijven geldig voor 2022; overige kaarten zijn inmiddels in de verkoop
  • Meer informatie vind je terug op de festivalpagina
Trots lid van de nieuwsredactie en muzikaal omnivoor. Voorliefde voor het hardere soort muziek maar van alle markten thuis. Van Kendrick Lamar tot La Dispute en van Sigur Rós tot Tess. Werkzaam in de zorg als verpleegkundige. In de zomer steevast te vinden op Rock Werchter en Lowlands.