Best Kept Secret
Tickets
10-12 juni 2022
Nederland
Hilvarenbeek, Nederland

Best Kept Secret 2022 publiceert blokkenschema: dit zijn de 10 lastigste clashes

Het blokkenschema van Best Kept Secret 2022 is bekend! We kunnen weer aan het puzzelen slaan en kijken welke artiesten onze onverdeelde aandacht verdienen tijdens het festivalweekend. Vooraan bij The Strokes of toch liever van hot naar her rennen om vijf verschillende bands in twee uur te kunnen zien? Voor welke artiest je ook komt, clashes zijn een harde realiteit waar elke festivalganger mee te maken krijgt!

We worden dit jaar weer overspoeld met bands en artiesten die te popelen staan om het podium op te gaan. Dit zijn er op de festivals alleen vaak zoveel dat je door de bomen het bos niet meer ziet. En hier is Best Kept Secret geen uitzondering op. Het ontelbare aantal grote en kleine bands dat op het festival staat zorgt voor een logistieke uitdaging voor elke muziekfan. Waar wil je op welke moment staan en wat zijn nou de lastige keuzes die je over het weekend heen moet maken tussen de verschillende bands?
Wij helpen je graag met al deze dillema’s! Hieronder sommen we de 10 lastigste clashes voor je op en laten we aan je weten wat je allemaal van ze kunt verwachten. Vervolgens zie je meteen wat andere festivalbezoekers van plan zijn aan de hand van de bijbehorende poll. Stemmen maar!

Vrijdag: Altin Gün vs. Faye Webster

Relaxt de avond in gaan staat vast, welke van deze twee artiesten je ook kiest. Alleen is de vraag welk cultureel sausje daar overheen gegoten wordt. Als je jezelf in Turkije wilt wanen, kan Altin Gün (TWO, 17:15 – 18:15) je daar maar al te goed bij helpen. Met hun psychedelische folk zorgen ze voor een sfeer die je meeneemt naar een andere wereld. Toch meer zin in folk meer de Amerikaanse kant op? Dan ben je bij Faye Webster (The Secret, 17:00 – 17:45) aan het goede adres. Kies jij voor Amerikaanse folk of Turkse psychedelia?

BKS 2022 Clash #1

View Results

Loading ... Loading ...

Vrijdag: Alt-J vs. DIIV

Zelf de headliners ontkomen niet aan clashes. De eerste die hier aan moet geloven zijn de mannen van Alt-J (ONE, 22:30 – 23:45). Hoe goed hun unieke geluid en stijl ook in de oren klinkt, blijft het hier een lastige keuze. Aan de andere kant van het terrein staan namelijk de Amerikaanse rockers van DIIV (The Secret, 23:00 – 00:00) te spelen. De mix van indie-rock, dream-pop en shoegaze die door deze band ten gehore wordt gebracht, maakt het toch wel heel verleidelijk om de eerste headliner van het weekend te skippen. Zegt u het maar!

BKS 2022 Clash #2

View Results

Loading ... Loading ...

Vrijdag: Merol vs. 4B2M

Op de vrijdagmiddag is het tijd voor een Nederlandse clash. En dat is dan ook gelijk de enige overlap die er is te vinden tussen deze twee artiesten. Aan de ene kant MEROL (TWO, 15:45 – 16:30), met haar excentrieke elektronische pop. Aan de andere kant de 4B2M (The Secret, 15:45 – 16:30), het liefdeskind van Go Back To The Zoo en De Staat. Ondanks het kleine raakvlak van deze artiesten is het toch een keuze die voor menig een uitdaging zal zijn. Want stoere rockers willen ook wel eens feministische teksten mee schreeuwen. Welke kies jij?

BKS 2022 Clash #3

View Results

Loading ... Loading ...

Zaterdag: Metronomy vs. Porridge Radio

Ook op de zaterdag gaat de keuzestress in volle vaart door. De vrolijke en energieke muziek van Metronomy (TWO, 21:00 – 22:00) zal voor een prachtige soundtrack zorgen tijdens het ondergaan van de zon. Met volle energie de avonduren tegemoet! Of je kunt er voor kiezen om in meer duistere sferen richting de nacht te gaan met de indie rock van Porridge Radio (The Secret, 21:30 – 22:15). Deze band windt er geen doekjes om en stort al het gevoel dat ze hebben het publiek in. Wordt het rauwe emotie of vrolijk de avond in dansen?

BKS 2022 Clash #4

View Results

Loading ... Loading ...

Zaterdag: Fontaines D.C. vs Beach Bunny

Met het gloednieuwe album Skinty Fia op zak is Fontaines D.C. (ONE, 20:00 – 21:00) helemaal klaar om te gaan knallen! We zijn dan ook niks anders gewend van onze favoriete Ierse band en iedereen die dit optreden skipt zal dit met pijn in het muziekhart doen. Maar hier tegenover staat Power-pop in zijn beste vorm, met Beach Bunny (TWO, 20:00 – 20:45). Allebei deze bands lopen voorop in hun genre en de foute keuze is dan ook eigenlijk niet te maken. Voor welke ga jij?

BKS 2022 Clash #5

View Results

Loading ... Loading ...

Zaterdag: Beach House vs. Yīn Yīn 

Zelfs na middernacht moeten we ons bezig gaan houden met keuzes, keuzes en nog eens keuzes. Nadat The Strokes iedereen omver hebben geblazen, duiken we de nacht in met Beach House (TWO, 23:45 – 01:00) en Yīn Yīn (The Secret, 00:30 – 01:30). Het dream-pop duo van Beach House is een gevestigde naam en weet bij hun shows altijd weer een magische sfeer te creëren. Maar wie heeft er nou geen zin in een Thai Psych Funkband als Yīn Yīn om de avond mee af te sluiten?

BKS 2022 Clash #6

View Results

Loading ... Loading ...

Zaterdag: Deus vs. The Vices vs. Big Thief

Niet twee, maar drie keuzes bij dit dillema! Al valt er met heen en weer rennen aardig wat op te lossen deze keer. Het begint bij de Belgische rockers van Deus (ONE, 18:00 – 19:00), de graag geziene gasten uit het Zuiden weten elk publiek dat ze voorgeschoteld krijgen omver te blazen. Maar als je omver geblazen wilt worden, ben je ook aan het goede adres bij de garage-pop van de The Vices (The Secret, 18:30 – 19:15). De Groningers weten maar al te goed wat daar voor nodig is. En mocht je toch iets meer rust zoeken tijdens je festivalsbezoek, dan wordt je op je wenken bediend door Big Thief (TWO, 19:00 – 20:00). Deze indie rock/folk band weet elk optreden te voorzien van een stukje magie, waardoor je even helemaal vergeet dat je zoveel keuzes moet maken. Wie kies jij?

BKS 2022 Clash #10

View Results

Loading ... Loading ...

Zondag: Amenra vs. Meskerem Mees

De twee artiesten in deze clash liggen het verst van elkaar af van allemaal, maar dat maakt het niet minder moeilijk! De vraag is vooral: hoe wil jij je dag beginnen? Wordt je liever rustig aan wakker met de lieve en verhalende nummers van Meskerem Mees (The Secret, 13:00 – 13:45). Of duik je liever gelijk met vol enthousiasme de zondag in met de grootse en meeslepende metal van Amenra (TWO, 12:30 – 13:30). Een keuze die voor sommigen de makkelijkste van het weekend zal zijn, maar voor anderen toch een hoofdpijndossier. Tot welk team behoor jij?

BKS 2022 Clash #9

View Results

Loading ... Loading ...

Zondag: Sampa The Great vs. Cassandra Jenkins

Ook deze clash is er weer een tussen genres die een eind van elkaar af liggen. Maar wat zijn ze allebei weer goed in wat ze doen! De hiphop die Sampa The Great (TWO, 16:00 – 17:00) meebrengt naar Hilvarenbeek komt van ver, namelijk helemaal uit Zambia. Deze roots springen naar voren in haar muziek en geven het een unieke stijl die je op weinig andere plekken terugvindt. Tegelijk kun je gaan genieten van de ambient en folk-pop van Cassandra Jenkins (The Secret, 16:00 – 16:45). Een optreden om even helemaal bij weg te dromen en optimaal te genieten van de sfeer die hierbij komt kijken. Wie mag rekenen op jouw steun?

BKS 2022 Clash #8

View Results

Loading ... Loading ...

Zondag: Wolf Alice vs. Nilüfer Yanya

De laatste clash van het weekend is gelijk ook een van de lastigste! Powervrouw tegenover powervrouw. Ellie Rowsell van Wolf Alice (ONE, 17:00 – 18:00) aan de ene kant en daar tegenover Nilüfer Yanya (The Secret, 17:30 – 18:15). Allebei weten ze op hun eigen manier het publiek te betoveren. Bij Wolf Alice spat de energie er altijd vanaf, dus als je de laatste avond van het festivalweekend vol energie in wilt duiken, ben je hier op de juiste plek. Of wil je betoverd worden door zwoele stemmen en felle gitaren? Nilüfer Yanya has got you! Voor welke powervrouw ga jij?

BKS 2022 Clash #7

View Results

Loading ... Loading ...
Best Kept Secret Logo

Best Kept Secret 2022

Locatie
Nederland
Hilvarenbeek, Nederland
Datum 10-12 juni 2022
Tickets Niet meer beschikbaar.