Dauwpop
Tickets
26-27 mei 2022
Nederland
Hellendoorn, Nederland

Het blokkenschema van Dauwpop 2022 is bekend: dit zijn de 10 lastigste clashes

Dauwpop 2019
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

Dauwpop laat weer van zich horen en heeft de blokkenschema’s bekendgemaakt. De knaldrang is enorm en daarom zien we het liefst alles van het programma. Maar zoals altijd zullen er keuzes gemaakt moeten worden. We hebben de planning al helemaal voor je uitgeplozen. Dit zijn de 10 lastigste clashes van Dauwpop 2022!

Het begint dan nu echt heel dichtbij te komen: Dauwpop 2022. We hebben er extreem lang naar uit kunnen kijken en ons geduld wordt ruimschoots beloond. Dit jaar vieren we niet alleen op Hemelvaart feest, maar mogen we de volgende dag nóg een keer het festivalterrein op voor een programma vol muziek, eten en gekkigheid. Nog meer festival, nog meer keuzestress. Help jij ons knopen door te hakken?

1. Donderdag: Son Mieux vs. Meskerem Mees vs. WIES

Rustig opstarten zit er niet in op Hemelvaartsdag, al voor het middaguur bevind je je op een driesprong. Loop je richting de Bud Main Stage voor de dansbare pop van Son Mieux (11:45 – 12:30), naar De Barn voor een folky start van de dag met Meskerem Mees (12:00 – 12:45) of toch naar King King voor nederpopgroep WIES (12:00 – 12:45)?

Dauwpop-donderdag: Clash #1

View Results

Loading ... Loading ...

2. Donderdag: Wolfmother vs. Pip Blom vs. W.H. Lung

Er is niet veel tijd om te lunchen, want het volgende dilemma dient zich meteen weer aan. Op het hoofdpodium (Bud Main Stage, 13:15-14:15) is de Australische hardrockband Wolfmother te bewonderen. Frontman, brulboei en gitaargod Andrew Stockdale zal zeker het Dauwpop-publiek weten op te zwepen. Maar er zijn ook twee geduchte tegenstanders in de strijd om aandacht van de bezoekers.

Zo zou je ook kunnen kiezen voor Pip Blom (The Barn, 13:30-14:15). Deze Nederlandse indiepopband met internationale allure, heeft zelfs al een keer op Glastonbury mogen spelen. Of ga je misschien toch liever de dansvloer op met de zeer aanstekelijke synthpop van W. H. Lung (King King, 13:30-14:00)? Bij dit Britse trio uit Manchester, gaan gegarandeerd de voetjes van de vloer. Wie verdient jouw stem?

Dauwpop-donderdag: Clash #2

View Results

Loading ... Loading ...

3. Donderdag: The Waterboys vs. Drukwerk vs. Paceshifters

Superhit ‘The Whole of The Moon’ stamt alweer uit 1985 en is met recht een klassieker te noemen. Al bijna 40 jaar staat frontman Mike Scott stevig aan het roer van The Waterboys. De band is voor het eerst op Dauwpop (Bud Main Stage, 17:30-18:45) te zien en zal ongetwijfeld een legendarisch optreden weggeven.

Durf jij dat te missen om naar een andere klassieker te gaan? De zin “Je loog tegen mij, alsof…” maak je waarschijnlijk luidkeels en zonder aarzeling af. We hebben het natuurlijk over Drukwerk (Enge Bos, 18:00-19:00). Niet zo van de klassiekers? Dan hebben we nog een optie voor je. Een potje alternatieve gitaarrock van Dauwpop-oudgedienden, want Paceshifters (The Barn, 17:45-19:15) is ook deze editie weer van de partij en zal de tent schuur proberen af te breken.

Dauwpop-donderdag: Clash #3

View Results

Loading ... Loading ...

4. Donderdag: Typhoon vs. Dool vs. Froukje

Bij alles wat hij doet staat de lobi voorop. Typhoon (Bud Main Stage, 19:45-21:00) is een Nederlandse hiphop-artiest die zijn ziel en zaligheid blootlegt met eerlijke en kwetsbare teksten. Zijn muziek is een viering van het mens-zijn en met liefde zal hij samen met zijn band Dauwpop plat spelen.

Helaas begint niet veel later ook Dool (The Barn, 20:15-21:15) aan een vlammend hardrock optreden waarbij het podium mogelijk al op de eerste dag gesloopt wordt. En nog ietsje later wil de grote belofte van de vaderlandse alternatieve pop, Froukje (King King, 20:30-21:15), graag met je dansen. Voor wie kies jij?

Dauwpop-donderdag: Clash #4

View Results

Loading ... Loading ...

5. Donderdag: Chef’Special vs. Sports Team vs. Goldband

Zelfs de headliner ontkomt niet aan een flinke clash. Chef'Special (Bud Main Stage, 21:45-23:00) zal een michelinster-waardige setlist opdienen, gevuld met de bekendste hits en met ruimte voor verfrissende smaken van het nieuwe album dat binnenkort verschijnt. Maar hoewel deze Haarlemse band ongetwijfeld een spetterend optreden zal geven, moet je naar Sports Team (The Barn, 22:00-23:00) als je een écht energieke show wil zien.

Dat klinkt beide heerlijk, maar er staat nog een Nederlandse band een feestje te bouwen op het festival. Met nog maar twee albums op hun naam, weet ook het Haagse Goldband (King King, 22:00-23:00) hit na hit te brengen tijdens een optreden. Ga je De Langste Nacht van je leven beleven deze donderdagavond?

Dauwpop-donderdag: Clash #5

View Results

Loading ... Loading ...

6. Vrijdag: The Vices vs. Kids With Buns

Ook de tweede festivaldag van Dauwpop start vroeg met de eerste breinbreker: een ware strijd van de lage landen. Ga jij een kijkje nemen bij de Nederlandse garagepopband The Vices (The Barn, 12:30-13:15) of verkies je de dromerige indiepop van het Belgische duo Kids With Buns (King King, 12:30-13:15)?

Dauwpop-vrijdag: Clash #6

View Results

Loading ... Loading ...

7. Vrijdag: Sylvie Kreusch vs. Banji vs. Beach Dog

Sylvie Kreusch (The Barn, 14:30-15:15) heeft alles in zich om menig festivalganger verliefd te laten worden. De zwoelste zangeres van België van dit moment is een artiest pur-sang en zal je met de liedjes van haar debuutalbum Montbray moeiteloos om de vinger winden.

Maar ook Banji (King King, 14:30-15:15) heeft alles in zich om harten te veroveren. Deze Nederlandse band laat een frisse wind waaien in Hellendoorn met funky, wankele beats, synths die de gekste geluiden maken en zo nu en dan een CATCHY REFREIN!

De laatste van dit dilemma-trio is de nieuwe band van David Achter de Molen (voormalig frontman John Coffey). Beach Dog (Fun House, 14:30-15:15) laat “een geluid horen dat van grunge via punk naar post-hardcore gaat”. Met het gloednieuwe album Beach Dog op zak is de groep helemaal klaar om te gaan knallen! Van welke act gaat jouw hart sneller kloppen?

Dauwpop-vrijdag: Clash #7

View Results

Loading ... Loading ...

8. Vrijdag: De Staat vs. MEAU

Begin 2022 werd De Staat (Bud Main Stage, 17:15-18:30) dankzij jullie stemmen uitgeroepen tot Beste Festivalact der Lage Landen, dus de keuze op Dauwpop lijkt snel gemaakt. De groep staat al jaren bekend als een ultieme festivalact: onder bezielende leiding van frontman Torre Florim weet je dat retestrakke shows – waarin mosh- en circle pits je om de oren vliegen – een zekerheidje zijn.

Het contrast met aanstormend talent MEAU (King King, 17:15-18:00) is enorm. De Nederlandse singer-songwriter maakt kleine, pure maar sterke liedjes over dagelijkse onderwerpen. Hier kun je rustig wegdromen bij een warme stem en mooie koortjes. Waar ben jij te vinden?

Dauwpop-vrijdag: Clash #8

View Results

Loading ... Loading ...

9. Vrijdag: Claw Boys Claw vs. Afterpartees

Bijna 40 jaar beslaat de carrière van de Amsterdamse rockband Claw Boys Claw (The Barn, 20:30-21:45) en in die tijd werden negen albums afgeleverd, voorprogramma’s van o.a. U2 en Nick Cave verzorgd, samengewerkt met o.a. John Cale en vele festivaloptredens gedaan. Frontman Peter te Bos (in festivalland ook bekend als dé man achter de huisstijl van Lowlands tussen 1994 en 2016) weet zijn publiek keer op keer op charismatische wijze te bespelen.

Tegenover de ervaren Amsterdammers, staat misschien wel de leukste liveband van Nederland. De Limburgse Afterpartees (Fun House, 20:30-21:15) pakt elk publiek in met melodiuze indierock en zal ook op Dauwpop niet verzaken. Waar sta jij te genieten?

Dauwpop-vrijdag: Clash #9

View Results

Loading ... Loading ...

10. Vrijdag: Editors vs. Weval vs. Kris Kross Amsterdam

De tweede en meteen laatste festivaldag wordt in stijl afgesloten. Een groot deel van het publiek zal zich ongetwijfeld verzamelen bij het hoofdpodium voor de headliner: Editors (Bud Main Stage, 21:30-23:00). In 2005 verscheen het debuutalbum The Back Room, met als grote hitsingle ‘Munich’. Zeventien jaar en zes albums later is de groep o.l.v. Tom Smith niet meer uit het festivalcircuit weg te denken. En toch staat Editors voor het eerst op Dauwpop.

Geen zin om de avond af te sluiten met gitaren? Geen probleem. In het allerlaatste festivaluur is ook het electronica duo Weval te aanschouwen (King King, 22:00-23:00). Deze vrienden uit Amsterdam trakteren je op een hypnotiserende set van electronica aangevuld met psychrock, jazz en funk.

Liever dansen op een mix van R&B, hiphop, twerk, trap en house? Loop dan door naar Kris Kross Amsterdam (XITE Party Pit, 22:00-23:00) om de dansvloer onveilig te maken.

Dauwpop-vrijdag: Clash #10

View Results

Loading ... Loading ...

Dauwpop Logo

Dauwpop 2022

Locatie
Nederland
Hellendoorn, Nederland
Datum 26-27 mei 2022
Line-up
Di-rect
De Staat
Editors
Di-rect, De Staat, Editors +71 meer
Tickets Kopen