10 redenen waarom het echt ultiem onthaasten was op Mañana Mañana 2022

Photo credit: Aswintha van Dijk

In het afgelopen zonnige weekend was het weer tijd voor Ma\\ana Ma\\ana, voor het eerst op het landgoed van Kasteel Oolde. Te midden van megaveel andere festivals onderscheidt Mañana Mañana zich door de relaxte en ontspannen sfeer. Zie hier 10 redenen waarom Mañana Mañana zijn naam waar maakt.

1. Glamping-Camping

Ook in een je eigen tentje voelt de camping als een glamping. Binnen vijf minuten loop je met je spullen van de auto naar je tent en in nog eens vijf minuten loop je van je tent naar het festival. Daarnaast is er een complete supermarkt ingericht waar iedere ochtend verse broodjes te verkrijgen zijn. De luchtbedopblaasservice en de camping-dj maken het geheel helemaal af. Zo kan je het festival lekker stressloos beginnen.

2. Lage kosten

Wij moesten toch twee keer met onze ogen knipperen toen we de muntenprijs zagen. We hadden ons al compleet ingesteld op een ruime 3 euro per biertje: Lowlands zit inmiddels op 3,30 en Verknipt vroeg 4 euro. Maar bij Mañana Mañana kosten de munten nog ‘gewoon’ €2,80 per stuk! Dikke meevaller. Kom maar op met al die drankjes, zeker met de hitte!

Foto: Aswintha van Dijk

3. Sprookjesachtige locatie

Denk aan een weids stadspark in de zomer, maar dan met een kasteel in Oolde: dán heb je Mañana Mañana. Met fijne hoekjes waar je heerlijk in het gras kan chillen en een bos waar genoeg te ontdekken valt. En last but not least: het kasteel dat er prachtig uitziet bij een ondergaande zon. Ook zonder Mañana Mañana een ultiem sprookjesachtige beleving.

4. Grote variatie in eten

Variatie, variatie en nog eens variatie. Oke, als je snel keuzestress hebt, dan is dit niet zo ontspannend natuurlijk. Maar voor de bourgondiër is het hemel op aarde. Van gerookte zalm via Hans Worst tot een uitgebreide yoghurtbar. Topchef Nel Schellekens serveerde zelfs overheerlijke stierenballen. Jam!

5. Je kijkt je ogen uit

Van oude mannetjes in klederdracht die je ineens voorbij lopen tot aan een Mexicaan die midden in het bos bier staat te tappen. En laten we ook de pizzabezorger niet vergeten die de hele dag op zoek is wie er pizza’s besteld heeft, maar die stiekem een goochelaar blijkt te zijn. Overal is er wel wat te beleven op Mañana Mañana!

Foto: Aswintha van Dijk

6. Bands ontdekken

Ja natuurlijk, deze kan niet ontbreken. Geen grote headliners, maar onbekendere acts die qua vibe echt niet onderdoen voor de grootheden der aarde. In iedere hoek van het festivalterrein is er wel een leuk optreden te vinden, in allerlei stijlen. Heb je zin om de boel af te breken? Dan is de Veranda de uitgelezen plaats. Lig je liever heerlijk in de zon? Zoek het dan meer bij de Tipi.

7. Theater en toneel

Ook hier een brede varia aan artiesten. Er is slapstick, acrobatiek en zelfs een echt goochelaarsshow. Doordat deze shows meerdere keren voorbij komen het gehele weekend, is er genoeg mogelijkheid om alle shows en optredens een keertje te bekijken.

8. Het speciale kindergedeelte

Je vraagt je af, waarom staat dit erbij? Nou… omdat het er is! Het festival is ingericht voor volwassenen, maar ook voor gezinnen. Door het kindergedeelte kunnen de ouders lekker chillen en hebben volwassenen zonder kinderen er ook geen last van. Op de camping is er eveneens een gedeelte speciaal ingericht voor families. Dit om te voorkomen dat je met je tentje ineens naast een huilende baby staat. Iedereen blij!

Foto: Aswintha van Dijk

9. Drank, veel drank

Hadden we al gezegd dat een muntje maar €2,80 was? Ja, dat was duidelijk. Maar daarnaast is er ook een breed scala aan (speciaal)biertjes en wijnen te vinden, waar je ook van kunt genieten tijdens één van de vele proeverijen. Wil je liever iets alcoholvrij, dan zijn er veel lekkere frisdranken en vele koffiebarren op het terrein. En het mooiste van alles: er zijn nauwelijks ergens rijen. Heerlijk!

10. Complete beleving

Bij Mañana Mañana ligt de nadruk op de details. Mooie aankleding van het terrein en stages. Veel stoeltjes en bankjes waar je heerlijk kan zitten. Een leuk en breed programma met voor iedereen wat wils. Bovendien een heerlijke sfeer waar niets moet en alles kan. Geen gehaast van podium naar podium, maar het hele weekend ontdekken. En komt het vandaag niet, dan Mañana Mañana.

Op naar 2023!

Mañana Mañana Logo

Mañana Mañana 2022

Locatie
Nederland
Laren, Nederland
Datum 9-12 juni 2022
Tickets Niet meer beschikbaar.