De mooiste momenten van een zonovergoten Best Kept Secret 2022

bks 2022 publiek
Photo: Jokko / Best Kept Secret Festival

Een weekend is nog nooit zo snel omgevlogen als deze. Ein-de-lijk mochten we weer festivallen op de Beekse Bergen. En wat was het genieten van mooie mensen, een speelser terrein en een fantastische line-up.

Drie jaar uitkijken naar de achtste editie, zorgde de afgelopen dagen voor een enorm uitgelaten publiek dat meer dan ooit tevoren kon genieten van het prachtige festivalterrein. We zetten een aantal muzikale en niet-muzikale hoogtepunten voor je op een rij.

bks 2022 muziekgieterij
Photo credit: Ben Houdijk / Best Kept Secret Festival

1. Een vernieuwd terrein

Het terrein van Best Kept Secret is bijna helemaal nieuw. Vanaf de camping kom je via een kortere en sfeervolle looproute op het festivalterrein. Wilder Wanderland, The Lodge, The Secret, The Floor: Best Kept Secret heeft niet stilgezeten. De nieuwe area’s zijn echte blikvangers. Van shoppen tot luxe dineren en van wellness tot keihard dansen: Best Kept Secret heeft het allemaal.

Jessie Ware op BKS 2022
Photo credit: Ben Houdijk

2. Jessie Ware straalt in de TWO

Wie zin heeft om alles uit de vrijdag te halen is bij Jessie Ware aan het goede adres. De Britse heeft haar band thuisgelaten om alle ruimte te bieden aan haar dansers. Haar oeuvre haalt disco in alle soorten en maten naar boven: de hits zijn hier inmiddels al ontelbaar. Het publiek blijft tot de laatst seconde geboeid. De combinatie van poppy liedjes en de zwoele choreografie zorgen dat je wil blijven kijken. En dansen.

bks 2022 terrein
Photo credit: Jokko / Best Kept Secret Festival

3. Genesis Owusu hyped THE SECRET op

Genesis Owusu gaat voor hiphop, funk, punk en indie. Het is allemaal te vinden bij deze Australiër. Na solo de show te hebben afgetrapt, springen er na enkele nummers drie gemaskerde hype-mannen het podium op. Zeker tijdens ‘Don’t Need You’ moment staat het publiek in The Secret meer stil: de mix van genres zorgt dat iedereen kan meegenieten!

4. Dansen en zingen bij Metronomy

Bij Metronomy weet je eigenlijk altijd dat je goed zit. Met een slot net voor de gedroomde zaterdag-headliner hebben ze de taak om het publiek vast op te warmen. De grootste hits worden in de TWO zeker niet vergeten: ‘The Bay’ en ‘Corinne’ worden al snel ingezet. Het publiek gaat helemaal in op het enthousiasme van de band. Het slotstuk bestaat uit een combinatie van ‘Salted Caramel Ice Cream’, het onweerstaanbare ‘The Look’ en ‘Love Letters’ waarbij het publiek uitgelaten meezingt en danst tot de allerlaatste noot.

The Floor - BKS 2022
Photo credit: Maan Limburg / Best Kept Secret Festival

5. De UK rave set op de nieuwe Floor

From Four to the Floor: St. Paul heeft een prachtige nieuwe area. Waarschuwing: hier MOET gedanst worden. DJ St. Paul nodigt fantastische collega-artiesten uit om het publiek te entertainen. Zaterdagnacht was het moment van de waarheid: de UK rave set in samenwerking met Joost van Bellen. Als zelfs de oudste BKS-bezoekers diep in de nacht niet meer zijn weg te slaan, weet je dat de set geslaagd is. Daarna volgt een heerlijke afterparty op het strandje dat nog uren doorgaat.

Fontaine DC BK 2022
Photo credit: Ian Geerts / Festileaks

6. Fontaines D.C. is klaar voor de toekomst

Als Fontaines D.C. geen toekomstige headliner van Best Kept Secret is, weten wij het ook niet meer. Met het nieuwe album Skinty Fia is het niet eens meer nodig om ‘Big’ te spelen. Dogrel, A Hero’s Death en Skinty Fia zijn binnen drie jaar verschenen en bouwen het fundament voor een steeds professionelere band. De hits stapelen zich op en het publiek lijkt er helemaal klaar voor. Tijdens de grootste plaat ‘Boys In The Better Land’ sprinten groepjes in het publiek naar voren: allemaal de pit in!!

Wolf Alice BKS 2022
Photo credit: Ian Geerts / Festileaks

7. Wolf Alice herhaalt de geschiedenis

De Britten laten het al een aantal keer vallen: Best Kept Secret is één van hun favoriete festivals. Dat merk je aan de lol die Wolf Alice samen op het publiek heeft en alle interactie die ze zoeken. Met 13 strak gespeelde nummers in hun setlist is het net na ‘Don’t Delete The Kisses’ tijd om zelf nog even extra van het weer te genieten. Daarom neemt de driekoppige band een aanloop naar links en duiken ze samen in het meer.

8. King Gizzard & the Lizard Wizard

Bij King Gizzard & the Lizard Wizard weet je nooit helemaal 100% wat je kunt verwachten. Alleen dat ze zeer waarschijnlijk heel veel schurende gitaren met zich meebrengen. Wat Wolf Alice een uur geleden nog deed kan leadzanger en gitarist Stu MacKenzie ook. Hij doet er zelfs nog een schepje bovenop. Tijdens het slotakkoord ‘The Dripping Tap’ springt hij het publiek in en crowdsurft hij letterlijk het verfrissende water in. Maar dat is niet alles, de band blijft gewoon doorspelen en MacKenzie rent terug om het nummer in stijl (met kletsnatte broek) af te maken.

Photo credit: Ian Geerts / Festileaks

9. Oorverdovend applaus op de camping

Als je op de camping sliep is het je vast niet ontgaan. Zit je tijdens het ontbijt even rustig bij te komen van je nachtelijke dansjes, beginnen je buren ineens te klappen. Waarom zou je je afvragen? Is er iemand ten huwelijk gevraagd tijdens het eten van een broodje knakworst? Is er een vliegtuig goed geland in de buurt? Is je beste vriend gelukkig nog wakker geworden na een dronken bui? Het is in ieder geval heel gezellig dat de hele camping met je meeklapt.

Nick Cave op BKS 2022
Photo credit: Ben Houdijk

10. Een overweldigende show van Nick Cave & the Bad Seeds

Nick Cave mag de langverwachte achtste editie van Best Kept Secret afsluiten. Hij doet dat met enorme overtuigingskracht. Niet het hele strand van de ONE is meer vol, maar dat houdt Cave niet tegen zijn magie over het Best Kept Secret publiek uit te strooien. Hij krijgt het meerdere keren voor elkaar om het publiek muisstil te krijgen. Met een magistraal drieluik van ‘Into My Arms’, ‘Vortex’ en ‘Ghosteen Speaks’ maakt hij een einde aan het wonderschone festivalweekend.

Best Kept Secret Logo

Best Kept Secret 2022

Locatie
Nederland
Hilvarenbeek, Nederland
Datum 10-12 juni 2022
Tickets Niet meer beschikbaar.