Pinkpop
Tickets
17-19 juni 2022
Nederland
Landgraaf, Nederland

Pinkpop organiseert dit weekend officieel afscheid Jan Smeets

Photo: Bart Heemskerk / Pinkpop 2019

Een bijzonder item verscheen op het blokkenschema van Pinkpop 2022. De organisatie heeft tijd ingeblokt voor een officieel afscheid van Jan Smeets als festivaldirecteur. Kom zaterdag om 21:15 naar het hoofdpodium van het festival om Mr. Pinkpop uit te zwaaien.

50 jaar lang was Jan Smeets directeur van Pinkpop. Nu is het tijd om officieel het stokje door te geven. Op de tweede festivaldag krijgt Smeets daarom een warm applaus. Het afscheid staat vlak voor de show van Pearl Jam gepland, wat niet geheel ontoevallig één van Smeets’ favoriete bands is. Zo kunnen we hem met z’n allen bedanken voor alle geweldige edities met hem als festivaldirecteur.

jan smeets
Foto: Kamiel Scholten

Jan Smeets

Wie was nu eigenlijk die befaamde ‘Mister Pinkpop‘? Vanaf dag één was de Limburgse festivaldirecteur al betrokken bij Pinkpop, het oudste jaarlijkse popfestival van Europa. Een echte grondlegger binnen zijn vak dus. Sinds het begin in 1970 groeide het festival uit van een ééndagsfestival tot een feest van drie dagen met acts van wereldklasse. Onder andere The Rolling Stones en Paul McCartney stonden al op de planken in Landgraaf.

Pinkpop Logo

Pinkpop 2022

Locatie
Nederland
Landgraaf, Nederland
Datum 17-19 juni 2022
Tickets Niet meer beschikbaar.