340 bezoekers Rock Werchter 2022 kregen boete voor drugsbezit

Photo: Ben Houdijk (Rock Werchter 2022)

Oppassen geblazen tijdens Rock Werchter 2022: wel 340 bezoekers kregen afgelopen editie een boete voor drugsbezit. Tijdens het festival controleerde de organisatie samen met de politie uitvoerig op het terrein, de camping en rondom station Leuven.

Dat melden diverse Belgische media. Met een behoorlijke capaciteit van 88.000 bezoekers per dag lijkt dit aantal naar verhouding nog mee te vallen. Ter vergelijking: bij TW Classic en Werchter Boutique ging het om ongeveer 35 bezoekers.

Daarbij werd er in de meeste gevallen cannabis gevonden, waar een relatief lage boete tegenover staat. De boetebedragen varieerden tussen de €75 en de €300, afhankelijk van wat er werd aangetroffen. In enkele gevallen kwam er een procesverbaal aan te pas, vanwege de grote hoeveelheid aan verdovende middelen. De organisatie van Rock Werchter 2022 benadrukt dat drugs in geen geval is toegestaan op het festival.

Tip: ben jij ook naarstig op zoek naar alternatieven om de schade aan je bankrekening te beperken, nu je al gauw €3,50 neerlegt voor een biertje (zoals op Rock Werchter)? Probeer dan één van onze 13 besparingstips voor deze dure festivalzomer.

Rock Werchter Logo

Rock Werchter 2023

Locatie
België
Werchter, België
Datum 29 juni - 2 juli 2023
Tickets Kopen