Zwarte Cross 2022 neemt afscheid van Tante Rikie

Rikie

Daar zit ze dan, op haar troon, uitkijkend over een tot de nok gevulde Megatent: Tante Rikie tijdens het Tante Rikie’s Grote Uitzwaaigala. De 25e editie van het festival is namelijk de laatste voor de 72-jarige iconische festivaldirectrice. De Zwarte Cross gaat haar missen, maar bedankt rijkelijk.

Bij de eerste stappen op de Zwarte Cross weide is er geen ontkomen meer aan. Als een wolkenkrabber rijkt de zweefmolen van de Cross boven de skyline. Op het uiterste puntje lijnen de letters ‘Tante Rikie bedankt!!!’ op en schijnt de hartverwarmende boodschap over het veld. Je kunt wel zeggen ‘we wisten in 2020 al dat Tante Rikie met pensioen zou gaan, daar had je jezelf op kunnen voorbereiden’. Maar dat maakt het nog niet makkelijker.

Tante Rikies Grote Uitzwaaigala

Hét feest van de feestfabriek bevindt zich op de eerste avond in de Megatent. Tante Rikie’s Grote Uitzwaaigala beloofde een bonte avond te worden met alles waar Tante Rikie van houdt. Daar horen Dennie Christian, Gerard Joling en vlammen in ieder geval bij. Maar, het dak van de Megatent schiet er pas echt af als Jovink en de Voederbietels het podium bestormen. Na hun afscheidsshow op het hoofdpodium in 2017 keren ze terug naar de Cross om Tante Rikie’s Grote Uitzwaaigala af te sluiten. Fun fact, de afscheidsshow was ook op 14 juli, precies 5 jaar geleden. Naar verluidt vliegen de bierdruppels nog steeds door de lucht in de Megatent.

Anders dan andere jaren, vind je dit jaar niet één, maar 30.000 Tante Rikies in Lichtevoorde. Of ja, 30.001 om precies te zijn. De organisatie van de Zwarte Cross presenteerde op de persdag namelijk 30.000 Tante Rikie neusbrillen. Het klinkt wellicht een beetje lacherig, maar het werkt als de neten. De boodschap komt duidelijk over en dat voor maar 2 bonnen. Ben je nu niet op de Zwarte Cross, of heb je naast een van die 30.000 Tante Rikie-brillen gegrepen, via deze link gebruik je de filter. En hey, Zwarte Cross, die nationale feestdag op 14 juli? Onze zegen heb je.

Zwarte Cross 2022 stage
Sjaak Böhmer / Zwarte Cross

Mis niks van Zwarte Cross 2022

Festileaks doet uitgebreid verslag van Zwarte Cross 2022. Eerst warmen we je op voor het festival in Lichtenvoorde met terugblikken op eerdere edities. Tijdens het festival lees je o.a. reviews van de grootste acts. Ook doen we verslag van de gekkigheid die we tegenkomen en brengen we je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen vanaf het terrein. Achteraf kun je weer stemmen op het Festivalrapport en luister je een speciale episode van De Festivalpodcast.

Zwarte Cross Logo

Zwarte Cross 2022

Locatie
Nederland
Lichtenvoorde, Nederland
Datum 14-17 juli 2022
Line-up
Kensington
Krezip
Dropkick Murphys
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.