‘Rammstein naar Stadspark Groningen in 2023’

Rammstein

Rammstein speelt volgend jaar een concert in het Stadspark in Groningen. Dat schrijft RTV Noord op basis van een betrouwbare bron. De aanvraag is inderdaad terug te vinden.

We wisten al dat Rammstein opnieuw naar Nederland zou komen in 2023. De Duitse metalband liet na een concert in augustus vlaggen langskomen van de landen die komende zomer opnieuw een bezoek mogen verwachten. De Nederlandse (en Belgische) vlag zat daarbij. Tot op heden was het echter gissen naar de locatie.

Greenhouse Talent overweegt een concert te organiseren voor 50.000 bezoekers
Screenshot van Gemeente Groningen via RTV Noord.

Nu lijkt het er sterk op dat het het Stadspark in Groningen is geworden; en dan specifiek de Drafbaan aldaar. In het bestemmingsplan van de gemeente Groningen is een aanvraag te vinden voor een concert met een capaciteit van 50.000 bezoekers, aangevraagd door Greenhouse Talent (zie hierboven). Greenhouse Talent is de promotor van de tour van Rammstein, dus 1 en 1 lijkt in deze behoorlijk op 2.

Wanneer RTV Noord de promotor opbelt voor meer informatie spreekt de reactie bovendien boekdelen:

Tom is bookingsmanager bij Greenhouse Talent en onder andere verantwoordelijk voor de concerten van Rammstein. Hij wil me best even te woord staan. (…) Als ik hem vervolgens (…) de vraag stel of Rammstein naar Groningen komt, blijft het twee seconden stil. Tom zegt niks, maar zijn reactie is veelzeggend: ‘Is dit voor een nieuwsartikel of wilt u een zakelijk voorstel doen?’ Als ik bevestig dat het om een nieuwsartikel gaat, is het gesprek direct afgelopen.

Kaartverkoop

De officiële aankondiging, inclusief de precieze datum en info over de kaartverkoop, wordt op zeer korte termijn verwacht. Via de Festileaks App ben je als eerste op de hoogte: je krijgt dan een pushbericht bij groot concert- en festivalnieuws. Download ‘m in de Apple Store of Play Store.

Wereldniveau

Groningen staat weer helemaal terug op de kaart als concertstad, nadat ze in 2022 al de megaconcerten van Green Day en Guns N’ Roses binnenhaalden in het Stadspark. In 2023 kan de Martinistad zich opnieuw opmaken voor een productie van wereldniveau.

De twee concerten van Rammstein in het Goffertpark in Nijmegen werden in juli lyrisch onthaald. Voor de opbouw van de concerten was ruim een week nodig. Zie ook deze indrukwekkende timelapse: