Rammstein opnieuw naar Nederland en België in 2023

Rammstein 2019
Photo: Olaf Heine

Rammstein komt opnieuw naar Nederland en België in 2023. Dat laat de Duitse band weten aan het eind van hun laatste show in Oostende. Rammstein stond sinds 2019 al zes keer in de Benelux. Zien we ze volgend jaar terug op festivals?

De wenkbrauwen van de fans van hun favoriete band zijn nog maar net verschroeid bij de shows van afgelopen weken of men kan ze alweer fronsen. Rammstein keert volgend jaar terug naar Europa. En niet zo maar ergens in Europa, de Duitse Tanzmetall-band is in 2023 weer in Nederland en België te vinden. Dat laat de band weten na afloop van hun concert in Oostende, de laatste van de Europese tour.

Festivals?

Leuk al die stadionshows en concerten in parken Rammstein, maar waar blijven die festivalshows? De band heeft in het verleden memorabele shows gegeven op Rock Werchter, Pinkpop, Graspop en Fortarock 2013. De laatste jaren lijken Lindemann en zijn groep toch ervoor te kiezen om niet op festivals te spelen.

Toegegeven, de grootse productie die de show met zich meebrengt leent zich misschien niet uitstekend voor festivals. Al was dat in het verleden ook geen probleem. Metallica, die toch ook bekendstaan om hun uitgebreide producties, liet deze zomer alvast zien dat festivals voor zo’n stadionband nog steeds mogelijk zijn.

Na afgelopen vier jaar alle grote stadions in Europa in minuten uitverkocht te hebben is er in 2023 misschien weer plek voor festivalshows. Wij kunnen alvast niet wachten om mee te headbangen bij nummers als ‘Ich Will’, ‘Du Hast’ en ‘Zeit‘.