Guns N’ Roses naar Stadspark Groningen op 23 juni 2022

GNR

Guns N’ Roses komt naar het Stadspark in Groningen in 2022. De band rond Axl Rose en Slash keert na 4 jaar afwezigheid terug naar Nederland. Het optreden van de band staat gepland op donderdag 23 juni 2022.

De Amerikaanse hardrock-band keert dus hoogstwaarschijnlijk niet terug naar Landgraaf voor Pinkpop 2022. De band zou in 2020 Pinkpop afsluiten, maar werd voor de 2021-editie niet herbevestigd. Niet Limburg maar Groningen is dus de nieuwe locatie voor het Nederlandse concert van de band. Dat maakt zowel Mojo als de band zelf via hun site bekend.

De tour in de zomer van 2022 van Guns N’ Roses gaat langs stadions en festivals in Europa. De meeste optredens van de tour zijn uitgestelde shows van de 2021-tour. Een Belgische datum ontbreekt vooralsnog, maar wie weet wordt deze later nog aangekondigd.

Ticketprijzen en verkoop

De kaartverkoop start vrijdag 9 april om 10 uur. De ticketprijs mag dan wel €95,- zijn, daar krijg je dan wel een optreden van special guest Gary Clark Jr. bij. Voor het Stadspark is Guns N’ Roses na Green Day de volgende grote vis die de locatie aan de haak heeft geslagen.

Met hits als ‘Sweet Child O’ Mine’, ‘November Rain’, ‘Welcome To The Jungle’ is een concert van Guns N’ Roses een feest der herkenning. Alsof dat nog niet genoeg is maakte de band een jaar terug ook bekend met nieuwe muziek bezig te zijn. Nog niet helemaal overtuigd? Wij hebben vijf redenen op een rijtje gezet waarom je Guns N’ Roses niet wil missen.

Guns N’ Roses

Het Amerikaanse Guns N’ Roses ontstond in 1985 – zowel in naam als in formatie – uit de combinatie van twee bands, namelijk L.A. Guns en Hollywood Rose. Na eerst een EP in eigen beheer te hebben uitgebracht, verwerven ze in 1987 wereldwijde bekendheid met het debuutalbum Appetite For Destruction. De grootste hits als ‘Knockin’ on Heaven’s Door’ (Bob Dylan cover) en ‘November Rain’ volgen echter pas na het verschijnen van Use Your Illusion I en II (1991). Inmiddels kunnen we uitkijken naar een nieuw album: de eerste sinds Chinese Democracy (2008).

De hardrockgroep gaf in de afgelopen 35 jaar, negen keer eerder een optreden in Nederland. Echter nog nooit eerder op een festivalpodium. Het optreden op Pinkpop 2020 ging vanwege het virus niet door. In de zomer van 2022 keert de band terug naar Nederland in het Stadspark in Groningen.

Over de auteur ✍️

Ruben Bodelier

Masterstudent Communicatie & Beïnvloeding aan de Radboud Universiteit te Nijmegen. Meestal te vinden in de buurt van zijn elektrische gitaar. Kijkt het meest uit naar Rock Werchter in de zomer en naar Carnaval in de winter. Wisselt naadloos van Kendrick Lamar naar TOOL en dan weer van Pearl Jam naar Lana Del Rey.

Meer van Ruben