Muse speelt in 2023 op Malieveld in Den Haag

Muse
Foto: Kamiel Scholten / Festileaks

De nieuwe week begint goed met de bevestiging dat Muse terugkeert naar Nederland. De Britse rockband geeft dit jaar nog een intieme show in het Amsterdamse Carré maar keert daarna in de zomer van 2023 alweer terug voor een grootschaliger optreden.

Met de bevestiging van het optreden in Nederland komt er nu een einde aan het speculeren. Muse speelt op 7 juni 2023 een show op het Malieveld in Den Haag. Royal Blood zal het voorprogramma verzorgen. De kaartverkoop start deze vrijdag 16 september om 10:00 uur. Meer informatie is te vinden op de website van de band.

Met het nieuwe album Will of the People onder de arm is er genoeg reden om weer de weg op te gaan. De nieuwe tournee staat in het teken van hun – eerder deze maand verschenen – negende langspeler. Al voor de release daarvan liet frontman Matthew Bellamy via Twitter wat nieuws over de tourplannen doorsijpelen. De zanger gaf aan dat de bombastische rockband in de zomer van 2023 weer liveshows op de agenda heeft staan.

Carré en festivals?

Wie een klein jaar wachten te lang vindt, zal kaarten voor het concert van de band in Carré moeten hebben gescoord. De band treedt 23 oktober op in het Amsterdamse theater. Uiteraard is de show al stijf uitverkocht. Hopen op een kaartje via TicketSwap zit er ook niet in. Kaarten zijn gepersonaliseerd en kunnen niet worden doorverkocht.

Muse stond deze zomer al op enkele Europese festivals zoals Mad Cool, Isle of Wight en Rock am Ring. Met de bevestiging van deze losse show is de kans op een Nederlands festivaloptreden in 2023 ineens heel klein. Nadat we jullie favoriete festivalact aller tijden eerst nog opschreven als kanshebber voor Pinkpop, blijft het vooralsnog spannend of er festivals aan de tour worden toegevoegd. Tussen de aangekondige shows is wel nog een mooi gaatje voor Rock Werchter, dus dat gerucht blijft voorlopig staan.

Over de auteur ✍️

Sam van Reenen

Trotse Head of News en muzikaal omnivoor. Voorliefde voor het hardere soort muziek, maar van alle markten thuis. Van Kendrick Lamar tot La Dispute en Deafheaven en van Sigur Rós naar Burial en Atmosphere. Vernoemde zijn hond naar de beste zangeres van Nederland en werkzaam als verpleegkundige. In de zomer steevast te vinden op Rock Werchter en Best Kept Secret.

Meer van Sam