Mötley Crüe zonder gitarist Mick Mars op tournee in 2023

Mötley Crüe, één van de headliners op de slotdag van Graspop, brengt slecht nieuws: gitarist Mick Mars gaat om gezondheidsredenen niet mee op de wereldtournee in 2023, waarmee de band ook het Belgische metalfestival aandoet. Rob Zombie-gitarist John 5 vervangt hem.

Mötley Crüe reist volgend jaar met collega’s Def Leppard de wereld over. Het tweetal werd vorige week aangekondigd voor Graspop 2023. Nu is bekend dat deze tournee zonder gitarist Mick Mars plaats zal vinden.

Mars (71) is sinds het ontstaan in 1981 gitarist van de rockband uit Los Angeles. Hij lijdt al voor het grootste deel van zijn carrière aan de reumatische aandoening Ankyloserende Spondylitis (AS).

John 5 als vervanger

De band brengt via hun website en social media een statement naar buiten: “Hoewel veranderingen nooit makkelijk zijn, accepteren we Mick’s beslissing zich terug te trekken uit de band door zijn worsteling met zijn gezondheid. Zonder enige twijfel heb je een muzikant van uitzonderlijke klasse nodig om Mick te vervangen. Daarom zijn we dankbaar dat onze vriend John 5 bereid is zich bij ons aan te sluiten om voorwaarts te gaan.”

Een goed cv

John 5 is een groot fan en vriend van de glamrockers. Hij heeft een indrukwekkende staat van dienst als gitarist van onder andere Marilyn Manson en recenter Rob Zombie. Ook schreef de gitaarvirtuoos mee aan de soundtrack voor The Dirt, de serie over Mötley Crüe. Én vormde hij met Crüe bassist Nikki Sixx en Rob Zombie de gelegenheidsformatie L.A. Rats.

Of John 5 een goede keuze is? Oordeel zelf:

Graspop Metal Meeting Logo

Graspop Metal Meeting 2023

Locatie
België
Dessel, België
Datum 15-18 juni 2023
Line-up
Guns N' Roses
Gojira
Ghost
Guns N' Roses, Gojira, Ghost +132 meer
Tickets Dagkaarten vanaf €119. Combitickets vanaf €299. Kopen