Rock Werchter 2023 maakt komst Arctic Monkeys bekend

Photo Credit: Kamiel Scholten / Festileaks

Trek die dancing shoes maar weer uit de kast: Arctic Monkeys speelt volgend jaar namelijk op Rock Werchter. De Engelse rockband geeft hun headlineshow uit 2018 in Werchter een vervolg met een nieuwe passage op het Belgische festival.

En daarmee kennen we direct de tweede headliner voor Rock Werchter! Waar Arctic Monkeys in Nederland al een show in de Amsterdamse Ziggo Dome op het programma had staan bleef een Belgische show uit. Daardoor stonden alle seinen al op groen voor een nieuwe passage op het grootste festival van België. Alex Turner en co. zullen op zondag 2 juli in Werchter spelen.

Met deze bevestiging geven de aapjes hun tweede festivalshow in minder dan een jaar tijd op Belgische bodem. In augustus van dit jaar sloten ze namelijk nog een dag af tijdens Pukkelpop 2022. Arctic Monkeys geven een snel vervolg aan die tournee met de bekendmakingen van de Europese tourneede Noord-Amerikaanse tournee en geruchten van een hoofdspot op Glastonbury.

Voor Rock Werchter 2023 is dit de tweede headliner. Eerder bevestigde de organisatie Stromae voor de donderdag. En voor de overige headlineslots zijn er nog vele geruchten. Wil jij er bij zijn in Werchter? De kaartverkoop gaat binnenkort van start.

The Car verschijnt op 21 oktober 

De nieuwe tournee gaat natuurlijk gepaard met het komende nieuwe album. Op 21 oktober is het zover: het nieuwe album van Arctic Monkeys. De zevende langspeler The Car is vanaf die dag verkrijgbaar en is het vervolg van het in 2018 verschenen Tranquility Base Hotel + Casino. Afgelopen zomer kon je al een nummer van het nieuwe album horen. Zo kreeg het Zwitserse publiek de track ‘I Ain’t Quite Where I Think I Am’ voorgeschoteld. Sindsdien volgden de singles ‘There’d Better Be a Mirrorball‘ en ‘Body Paint‘. Hebben jullie ook al zo’n zin om deze nummers live te horen in Werchter?

Rock Werchter Logo

Rock Werchter 2023

Locatie
België
Werchter, België
Datum 29 juni - 2 juli 2023
Tickets Niet meer beschikbaar.

Over de auteur ✍️

Sam van Reenen

Trotse Head of News en muzikaal omnivoor. Voorliefde voor het hardere soort muziek, maar van alle markten thuis. Van Kendrick Lamar tot La Dispute en Deafheaven en van Sigur Rós naar Burial en Atmosphere. Vernoemde zijn hond naar de beste zangeres van Nederland en werkzaam als verpleegkundige. In de zomer steevast te vinden op Rock Werchter en Best Kept Secret.

Meer van Sam