Blur op 27 juni 2023 naar Amsterdam

Blur

De legendarische Britpopband Blur komt op dinsdag 27 juni naar de Ziggo Dome. De kaartverkoop begint aankomende vrijdag.

Heel even leek het erop dat Blur ons landje stilletjes voorbij zou rijden. Maar vanmorgen om 9:00 maakte Michiel Veenstra in zijn ochtendprogramma de KINKstart bekend dat de band op 27 juni 2023 naar de Ziggo Dome in Amsterdam komt. Het is de eerste show op Nederlandse bodem sinds 2003. Dus voor het eerst in 20(!) jaar is frontman Damon Albarn in deze samenstelling, bekend van ‘Country House’, en natuurlijk ‘Song 2’ in Nederland te zien. De kaartverkoop voor Blur begint aankomende vrijdag om 10:00 uur. Voor staanplaatsen betaal je € 82,50. Kijk voor een overzicht van de ticketprijzen hieronder.

Het hing in de lucht

De komst van Blur hing al een tijdje in de lucht. Even leek Lowlands 2023 een kanshebber voor de komst van de Britpopgiganten. Daar kon jammer genoeg al vrij snel een streep doorheen vanwege shows in Japan. Eerder werd de band ook bevestigd voor Lokerse Feesten 2023 in België.

KINK teasede de aankondiging gisteren al. Op de Facebookpagina van het radiostation waren vier geblurde afbeeldingen te zien van een ‘Amsterdammertje’ en KINK-DJ Michiel Veenstra met, weten we nu, Damon Albarn.
Het ging dus tòch niet om een afspraak bij de opticien.