Coachella 2023 deelt één dag voor aanvang blokkenschema: dit zijn de clashes

Courtesy of Coachella – Charles Reagan @ Coachella 2017

Dit weekend gaat Coachella 2023 van start. Nu maakt het bekende Amerikaanse festival eindelijk de timetables bekend, welgeteld één dag voor aanvang dus. We duiken nog snel even in de meest tragische clashes.

Coachella maakt zich klaar voor haar 22e editie. Deze gaat plaats vinden over twee weekenden, van 14 tot 16 april en van 21 tot 23 april. Al eerder werd bekend dat het Californische festival weer de grootste artiesten van het moment heeft binnengehengeld. Als we kijken naar de vrij onduidelijke timetables van Coachella 2023, moeten er een aantal onmogelijke keuzes worden gemaakt. De optredens van de grote namen lijken elkaar veel te overlappen.

Vrijdag timetable Coachella 2023

We weten nu dat Bad Bunny de vrijdagavond van het festival in de woestijn afsluit. Eerder in de middag is de eerste overlap tussen het optreden van Pusha T en Yungblud. Later op de dag staat er een clash van groot formaat op het rooster: de shows van Blondie, KAYTRANADA. Yves Tumor, Burna Boy én de nieuw aangekondigde show van Blink-182 vinden allemaal rond dezelfde tijd plaats.

Zaterdag rooster Coachella

Op zaterdag staan de Zuid-Koreaanse girlband BLACKPINK en de Spaanse Rosalía op de timetable van Coachella 2023. Eerder op de middag moeten de bezoekers al een keuze maken tussen Charli XCX, Hiatus Kaiyote en Mura Masa, die allemaal tegelijkertijd het podium bestormen. Verder valt de allereerste liveshow ooit van de mysterieuze Jai Paul samen met één van de eerste optredens in vijf jaar tijd van supergroup boygenius.

Zondag timetable Coachella 2023

Zondagavond keert de illustere Frank Ocean na jaren afwezigheid terug op het podium als headliner. Waar Ocean het tegen vrijwel niemand hoeft af te leggen, zien we eerder op de zondag drie grootschalige clashes.

Kali Uchis staat op de Coachella Stage terwijl Rae Sremmund hun set spelen op het Outdoor Theatre. Daarna spelen danskoningen Fisher en The Blaze tegelijkertijd. Maar hiphoppers hebben de moeilijkste keuze op zondag, met gelijktijdige shows van 070 shake, Earthgang, Yung Lean én Kenny Beats.

Coachella is een totaaltheater

De woestijn waar het festijn plaatsvindt wordt omgetoverd tot een ware beleving van muziek en kunst. Tijdens Coachella kunnen festivalgangers grote sculpturen bewonderen en een ritje maken in het gigantische reuzenrad. Check de website van Coachella om meer te lezen over het veelzijdige randprogramma.

Coachella Logo

Coachella 2023

Locatie
Verenigde Staten
Indio, Verenigde Staten
Datum 14-23 april 2023
Line-up
BLACKPINK
Bad Bunny
Frank Ocean
Tickets Niet meer beschikbaar.