BLACKPINK headliner Coachella 2023; zou dat ook op Pinkpop kunnen?

Coachella maakte eerder deze week de line up voor 2023 bekend. Onder andere de populaire K-pop band BLACKPINK mag het Amerikaanse kunst- en muziekfestival headlinen. Maar kunnen wij ook een optreden op een Nederlands festival verwachten?

De Zuid-Koreaanse girlband BLACKPINK zal in 2023 terugkeren naar Coachella werd 10 januari duidelijk. Dat K-pop steeds populairder wordt, is geen nieuw gegeven meer. Koreaanse sterren timmeren aan internationaal succes, uitverkochte wereldtournees bevestigen de enorme populariteit van K-pop. Maar op Europese festivals ontbreekt afgelopen jaren de K-pop muziek enigszins nog. Maar misschien komt daar in 2023 verandering in. BLACKPINK staat namelijk 2 juli op het Britse festival BST Hyde Park. En met een lege agenda voor de zomer lijkt een oversteek naar het Europese vastenland niet compleet onwaarschijnlijk.

Wie weet wilt BLACKPINK ook debuut maken op Nederlandse bodem. Heeft Pinkpop 2023 misschien nog een plek over op de line-up vrij voor de Zuid-Koreaanse girlband? Want onder het Nederlandse publiek is ook geen gebrek aan enthousiasme voor K-pop muziek. Zo stond in 2019 de meidengroep in de AFAS Live, en afgelopen december nog in de Ziggo Dome. Ook de kaarten voor de Koreaanse boyband BTS in de Ziggo Dome waren in no-time uitverkocht. De vraag is of Pinkpop en andere Europese festivals gehoor gaan geven aan de groeiende hype voor K-pop muziek.

BLACKPINK

BLACKPINK is een Zuid-Koreaanse meidengroep. De band bestaat uit 4 leden, Jisoo, Jennie, Rosé en Lisa. In 2016 brachten zij hun debutsingle ‘Boombayah’ uit. Vier jaar laten kwam hun debuutalbum uit met onder andere samenwerkingen met Cardi B en Selena Gomez. Verschillende nummers van de girlband kwamen in de hitparade en braken verschillende records. Met dit groeiende succes kon een wereldtournee ook niet ontbreken. In 2019 gingen de meiden op de tour Blackpink in Your Area. Afgelopen oktober begon hun tweede wereldtournee genaamd Born Pink.

Speculeer mee op het Festileaks Forum of jij BLACKPINK verwacht op een Europees festival in 2023. Wil je pushmeldingen bij belangrijk festival nieuws? Download de Festileaks App in de App Store of Play Store als je als eerst op de hoogte wilt zijn.

Pinkpop Logo

Pinkpop 2023

Locatie
Nederland
Landgraaf, Nederland
Datum 16-18 juni 2023
Tickets Dagkaarten vanaf €135. Combitickets vanaf €275. Kopen