Advertisement

Foo Fighters debuteert nieuwe single ‘Rescued’, nieuw album ’But Here We Are’ 2 juni 2023 uit

Dave Grohl
Photo credit: Andrew Stuart

Foo Fighters komt vandaag met een langverwachte eerste nieuwe single genaamd ‘Rescued’. Het nieuwe album van de groep ziet op vrijdag 2 juni het daglicht.

Ze zijn terug! En wat een rollercoaster zeg. Maandenlang werd er gehint en werden er monden voorbij gepraat. Maar nadat we gisteren wederom geplaagd werden door Foo Fighters is daar dan eindelijk de langverwachte eerste single: ‘Rescued’. Op vrijdag 2 juni 2023 brengt de groep een nieuw album uit met de toepasselijke titel But Here We Are. Precies op die dag staan Dave Grohl en zijn vrienden op het programma van Rock Am Ring 2023 voor een exclusieve Europese show.

But Here Wie Are?

But Here We Are is het eerste nieuwe werk na Medicine At Midnight (2021), en het eerste wat Foo Fighters van zich laat horen na het tragisch overlijden van drummer Taylor Hawkins. Wie op dit moment drumt voor de band is vooralsnog een mysterie. Aan de stijl van de drums op Rescued lijkt het erop dat Dave Grohl zelf de drums heeft ingespeeld. Dit heeft hij eerder al voor zijn rekening genomen bij de albums Foo Fighters (1995) en The Colour And The Shape (1997).

Het meest voor de hand liggend is ook dat Foo Fighters binnenkort nog een drummer presenteert voor de liveshows van de band. Zo kan Dave gewoon verder met zingend en gitaarspelend over het podium heen rennen (hopelijk niet meer van het podium afvallend). We moeten nog iets meer dan een maandje geduld hebben voor het definitieve antwoord. De eerste show van Foo Fighters staat gepland op 24 mei 2023, vanaf dan weten we meer. Maar hopelijk daarvoor al.