Glamping op Pinkpop 2023 vergroot naar dubbele capaciteit

Foto: 3POOT Buro Pinkpop

De luxe camping: een concept wat de laatste jaren steeds populairder is geworden. Bijna op elk festival is er wel een aanwezig. Na het succes van vorig jaar breidt Pinkpop 2023 de glamping dit jaar uit naar plek voor maar liefst tweeduizend gasten.

Een luxe camping met normale wc’s, genoeg douches, en eigen muntautomaten. Een bar waar je rustig eten en drinken kunt halen, soms zelfs jacuzzi’s en bovendien natuurlijk een vooropgezette tent of huisje met natuurlijk luchtbed of matras erbij. Dat is alles wat een glamping inhoudt, en we zien ze steeds vaker op de grote weekendfestivals.

Zo ook op Pinkpop 2023. Op 15 minuutjes wandelen vanaf het Pinkpopterrein bevindt zich dan ook de razend populaire glamping, of zoals Pinkpop het noemt ‘Glampink’. Vorig jaar heeft Pinkpop de Glampink voor het eerst opgezet. Het was zo populair dat het festival dit jaar uitbreidt van 370 naar 804 tenten. Hiermee hebben ze plek voor zo’n ruim tweeduizend personen op de Glampink. Dit zal gebeuren op onder andere het terrein Kaldeborn naast de hockeyclub Nova. Daarnaast vindt de uitbreiding van het terrein plaats op het gras van de hockeyclub zelf. De Glampink is voor dit jaar nog niet uitverkocht. Wel zitten ze al op 85 procent van de capaciteit, vertelt Sierk Janssen van Buro Pinkpop. Wie dus nog geen luxe tent geboekt heeft en dit graag wil, moet opschieten.

Omwonende terrein

Omwonenden hebben gelukkig geen last van de Glampink. Vorig jaar zijn er geen klachten binnengekomen, dus dat is erg fijn. Nu zijn er op dit terrein ook geen feestjes meer ’s nachts net als op de normale campings. Ook staat er overdag zachtjes achtergrondmuziek aan, maar hiervan zullen de buurtbewoners geen overlast hebben. De glamping trekt daarnaast vaak wat ouder publiek die deze rust kan waarderen en zelf geen gekke feestjes gaat geven bij de tent. Dat betekent dat weinig voor overlast kan zorgen gedurende het weekend.

Pinkpop sfeer
Photo credit: Monique Biermans / Festileaks

Heel veel opties

Op de Glampink zijn verschillende opties van tenten die bezoekers kunnen kiezen, zoals de Bioko tent, het Dreamotel huisje, de Bell Deluxe tent en Apollo Easy tent. De Bioko tent, Dreamotel en Bell Deluxe zijn hier allemaal voorzien van twee comfortabele bedden en in de Apollo Easy tent liggen er twee luchtbedden voor je klaar. Voor dit jaar zijn alle Apollo Easy tenten wel al uitverkocht helaas. Daarnaast kan je ook met z’n vieren of vijven verblijven op de glamping van Pinkpop 2023. Er zijn Bell Deluxe tenten en Awaji tenten voor vier personen en Tipi’s voor vijf personen. Ook zijn de Tipi’s al uitverkocht voor dit jaar. De prijzen voor een plekje op de Glamping variëren van €150,- tot €439,50,- per persoon. Deze tickets zijn altijd exclusief Pinkpop weekendticket. Het is belangrijk dat je die er dus nog bij koopt.

Pinkpop Logo

Pinkpop 2023

Locatie
Nederland
Landgraaf, Nederland
Datum 16-18 juni 2023
Tickets Niet meer beschikbaar.